Biscuiți crocanți din cereale integrale

de CulinaryRainbow in Dulciuri, 3 Oct 2015 | 1139 vizualizari

 

Biscuiții aceștia sunt nemaipomeniți dimineața alături de o cană cu lapte sau chefir. Mie îmi place să-i ronțăi chiar și între mese sau să-i iau cu mine când am cursuri. Sunt hrănitori și oferă muuultă energie. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • două căni cu fulgi de cereale integrale ( ovăz, orz, secară )
  • o ceașcă cu fulgi de nucă de cocos
  • două linguri cu semințe de susan alb
  • două linguri cu semințe de susan negru
  • 100 g nuci tocate grosier
  • 50 g merișoare deshidratate
  • două ouă
  • două linguri cu unt topit
  • două linguri cu miere
  • o lingură cu zahăr brut
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiți crocanți din cereale integrale:

   Rețeta este foarte ușoară, astfel că toate ingredientele se amestecă împreună într-n vas încăpător. Compoziția este ușor ”sfarâmicioasă”, deci nu vă speriați dacă nu se leagă ca și un aluat frământat.

   Am tapetat o tavă cu hârtie de copt și am început să montez compoziția cu ajutorul unei forme pentru fursecuri.  

   Am copt biscuiții timp de 6 minute la 200 de grade în cuptorul preîncălzit. Recomand, totuși, să urmăriți coacerea deoarece în funcție de puterea cuptorului timpul de coacere poate varia. Am obținut 30 de biscuiți.

   I-am lăsat să se răcească complet înainte de a-i servi. Sunt aromați și ușor crocanți.

   Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Biscuiți crocanți din cereale integrale-0
Biscuiți crocanți din cereale integrale-1
Biscuiți crocanți din cereale integrale-2
Biscuiți crocanți din cereale integrale-3
Biscuiți crocanți din cereale integrale-4
Biscuiți crocanți din cereale integrale-5
Biscuiți crocanți din cereale integrale-6
Biscuiți crocanți din cereale integrale-7

COMENTARII (21)

CulinaryRainbow 1

09.10.2015, 10:32

Raluca, mă bucur că-ți place gustul. Cât despre consistență, nu știu ce să-ți spun. Dacă te uiți, am fotografiat rețeta pas cu pas iar compoziția se leagă bine. Poate ouăle folosite au fost mai micuțe. Mai bine de-atât, nu au cum să se lege, pentru că este o rețetă fără făină sau alte ingrediente ”lipicioase” și nici nu pot fi ca și batoanele din cereale sau biscuiții integrali din comerț pentru că nu au niciun aditiv, sunt doar fulgi de cereale și e normal să se rupă ușor.

Raluca57 1

09.10.2015, 22:14

Cu siguranta voi repeta rețeta, voi alege ouă mai mari, prin încercări repetate vor ieși perfecți. Ideea e ca doresc să rămână crocanți. Mulțumesc de raspuns

CulinaryRainbow 1

10.10.2015, 11:03

Cu drag! Nouă ne plac foarte mult. Prima noastră masă a zile, de regulă, constă în cereale cu lapte. Cumpărăm fulgi de ovăz, orz și secară, merișoare deshidratate, semințe de in, susan alb și negru, nuci, migdale, prune uscate... când-cum și ne facem noi un mix. Preferăm așa, decât să cumpăram musli plin de zahăr. Și uite-așa uneori pregătesc varianta aceasta, de biscuiți, pentru dimineață. Cu iaurt sau kefir sunt minunați.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04