Biscuiti cu crema de cappuccino

de alba_zori in Prajituri, 24 Oct 2012 | 1856 vizualizari

 

Biscuitii mei preferati,fragezi de se topesc in palat,i-am facut cu mare drag,cu o crema de cappuccino cu rom si putina dulceata de zmeura inauntru,putin fistic in parti si zahar pudra,se pot face si cu orice crema,cu crema de branza mascarpone sau philadelphia,crema de ciocolata,etc,eu am avut cappuccino si am profitat de ocazie,chiar sunt foarte multumita de rezultat,in partile laterale se poate pune si nuca de cocos rasa,sunt foarte buni si merita intr-adevar incercati,sper sa va placa si sa va serviti fiercare cu cate una.

 

INGREDIENTE

  • Pentru biscuiti:
  • 1 ou
  • 250 gr faina
  • 2 linguri de lapte
  • 100 gr zahar pudra
  • coaja de la o lamaie rasa
  • un plic de vanilie
  • o lingurita de praf de copt
  • 70 gr unt topit
  • Pentru crema:
  • 500 ml cappuccino
  • 3 linguri de amidon
  • putin rom
  • 3 linguri de zahar
  • Pentru ornament:
  • dulceata de zmeura
  • fistic macinat
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu crema de cappuccino:

Foarte simplu pana la urma:

1.Se pregatesc biscuitii asa: se pune intr-un bol oul proaspat cu zaharul pudra si se amesteca cu o furculita pana se dizolva, apoi se adauga si aromele vanilie si coaja de lamaie, apoi laptele, faina data prin sita, praful de copt si la urma untul. Se framanta putin si se pune la frigider 30 minute la odihnit in folie transparenta.

2. Trecut timpul se scoate din frigider si se mai framanta putin ca sa ii dam putina elasticitate, se intinde cu lemnul intre doua folii transparente si se ia o canita de cafea cu care se fac cercuri de o grosime potrivita. Se aseaza pe hartie de copt intr-o tava de cuptor si se ung cu putina apa deasupra. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 minute aproape cu grija.

3. Se scot biscuitii si se intorc pe dos, asa se lasa la racit.

4. Intre timp facem si crema de cappuccino in cazul meu: am pus la incalzit 500 ml cappuccino gata facut, se stie bineinteles ca se gaseste si gata sau se face acasa cu cafea lapte etc. Am pus intr-un bol amidonul cu zaharul si am amestecat, apoi am adaugat putin cate putin si cappuccino invartind bine cu o furculita ca sa nu fac cocoloase, asa pana am dizolvat tot amidonul. Am turnat inapoi in cratita pe foc si am invartit iar bine cu furculita pana s-a ingrosat si apoi am mai invartit putin ca sa se intareasca bine. Aam lasat cateva minute la racit cu folia transparenta la contact cu crema si cand am vazut ca s-a racit putin am adaugat si 2 linguri de rom pentru un gust mai decis.

5. Am umplut un poche si am asezat crema in cerc peste jumate din biscuiti,apoi am asezat cu lingurita putina dulceata de zmeura in mijloc peste crema si asa am inchis cu celelalte jumatati de biscuiti.

6.Am facut o fasie din folie argintie si am asezat-o peste jumate de biscuite si am pudrat cu zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Biscuiti cu crema de cappuccino 184099
retete culinare - Biscuiti cu crema de cappuccino 184100
retete culinare - Biscuiti cu crema de cappuccino 184101
retete culinare - Biscuiti cu crema de cappuccino 184102
retete culinare - Biscuiti cu crema de cappuccino 184103
retete culinare - Biscuiti cu crema de cappuccino 184104
retete culinare - Biscuiti cu crema de cappuccino 184105
retete culinare - Biscuiti cu crema de cappuccino 184106
retete culinare - Biscuiti cu crema de cappuccino 184107
retete culinare - Biscuiti cu crema de cappuccino 184108
retete culinare - Biscuiti cu crema de cappuccino 184109
retete culinare - Biscuiti cu crema de cappuccino 184110
retete culinare - Biscuiti cu crema de cappuccino 184111
retete culinare - Biscuiti cu crema de cappuccino 184430
retete culinare - Biscuiti cu crema de cappuccino 184431
retete culinare - Biscuiti cu crema de cappuccino 184432
retete culinare - Biscuiti cu crema de cappuccino 184433

COMENTARII (28)

Toamna07 1

25.10.2012, 11:27

10 bucati si la mine!

alba_zori 1

25.10.2012, 14:02

va servesc cu drag,va pup

Zamfira 1

25.10.2012, 23:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55