Biscuiti cu crema de cappuccino

de alba_zori in Prajituri, 24 Oct 2012 | 6531 vizualizari

 

Biscuitii mei preferati,fragezi de se topesc in palat,i-am facut cu mare drag,cu o crema de cappuccino cu rom si putina dulceata de zmeura inauntru,putin fistic in parti si zahar pudra,se pot face si cu orice crema,cu crema de branza mascarpone sau philadelphia,crema de ciocolata,etc,eu am avut cappuccino si am profitat de ocazie,chiar sunt foarte multumita de rezultat,in partile laterale se poate pune si nuca de cocos rasa,sunt foarte buni si merita intr-adevar incercati,sper sa va placa si sa va serviti fiercare cu cate una.

 

INGREDIENTE

  • Pentru biscuiti:
  • 1 ou
  • 250 gr faina
  • 2 linguri de lapte
  • 100 gr zahar pudra
  • coaja de la o lamaie rasa
  • un plic de vanilie
  • o lingurita de praf de copt
  • 70 gr unt topit
  • Pentru crema:
  • 500 ml cappuccino
  • 3 linguri de amidon
  • putin rom
  • 3 linguri de zahar
  • Pentru ornament:
  • dulceata de zmeura
  • fistic macinat
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu crema de cappuccino:

Foarte simplu pana la urma:

1.Se pregatesc biscuitii asa: se pune intr-un bol oul proaspat cu zaharul pudra si se amesteca cu o furculita pana se dizolva, apoi se adauga si aromele vanilie si coaja de lamaie, apoi laptele, faina data prin sita, praful de copt si la urma untul. Se framanta putin si se pune la frigider 30 minute la odihnit in folie transparenta.

2. Trecut timpul se scoate din frigider si se mai framanta putin ca sa ii dam putina elasticitate, se intinde cu lemnul intre doua folii transparente si se ia o canita de cafea cu care se fac cercuri de o grosime potrivita. Se aseaza pe hartie de copt intr-o tava de cuptor si se ung cu putina apa deasupra. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 minute aproape cu grija.

3. Se scot biscuitii si se intorc pe dos, asa se lasa la racit.

4. Intre timp facem si crema de cappuccino in cazul meu: am pus la incalzit 500 ml cappuccino gata facut, se stie bineinteles ca se gaseste si gata sau se face acasa cu cafea lapte etc. Am pus intr-un bol amidonul cu zaharul si am amestecat, apoi am adaugat putin cate putin si cappuccino invartind bine cu o furculita ca sa nu fac cocoloase, asa pana am dizolvat tot amidonul. Am turnat inapoi in cratita pe foc si am invartit iar bine cu furculita pana s-a ingrosat si apoi am mai invartit putin ca sa se intareasca bine. Aam lasat cateva minute la racit cu folia transparenta la contact cu crema si cand am vazut ca s-a racit putin am adaugat si 2 linguri de rom pentru un gust mai decis.

5. Am umplut un poche si am asezat crema in cerc peste jumate din biscuiti,apoi am asezat cu lingurita putina dulceata de zmeura in mijloc peste crema si asa am inchis cu celelalte jumatati de biscuiti.

6.Am facut o fasie din folie argintie si am asezat-o peste jumate de biscuite si am pudrat cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu crema de cappuccino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Toamna07 1

25.10.2012, 11:27

10 bucati si la mine!

alba_zori 1

25.10.2012, 14:02

va servesc cu drag,va pup

Zamfira 1

25.10.2012, 23:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada de biscuiti cu nuca de cocos