Biscuiti fragezi cu lamaie

de Dana_Retetegg in Prajituri, 24 Noi 2011 | 2670 vizualizari

 

Va invit sa serviti un biscuit:)

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt,
  • 300 gr faina,
  • 2 oua,
  • 1 varf de lingurita praf de copt,
  • 100 gr zahar,
  • 2 linguri iaurt de baut,
  • coaja de lamaie,
  • glazura de lamaie,
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi cu lamaie:

Am taiat untul rece cubulete mici si l-am amestecat cu faina, praful de copt, praful de sare si coaja de lamaie pana am obtinut un aluat nisipos.

Am adaugat ouale, zaharul si iaurtul, si-am framantat bine un aluat omogen si tare.

L-am pus la frigider 30 de minute (cu aproximatie).

Am pus intr-o tava hartie de copt. Am aprins focul la cuptor sa fie caldut cand punem biscuitii.

Aluatul rece l-am impartit in 4 bile din care am intins foi de grosime potrivita pe masa.

Am taiat cu formele pisica si peste (abia astept sa-mi iau forme pt sarbatori). Daca n-aveti forme taiati biscuiti rotunzi cu un pahar.

Am asezat biscuitii in tava cu putin loc intre ei.

I-am pus la cuptor la foc mediu 10 minute.

Cand s-au racit putin i-am decorat cu muulta glazura de lamaie. Am incercat sa le dau un aspect cat mai dragut dar nu prea am avut succes ca nu am gasit creioane pt decor la magazin. Cand gasesc imi iau un stoc sa am de sarbatori toate culorile:))

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Biscuiti fragezi cu lamaie 134861
retete culinare - Biscuiti fragezi cu lamaie 134862

COMENTARII (15)

Dana_Retetegg 1

25.11.2011, 16:49

merci Cris

mirela0911 1

25.11.2011, 19:45

ce dragalasi sunt biscuiteii

Dana_Retetegg 1

25.11.2011, 21:59

merci Mirela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S