Briose cu prune uscate si glazura de mac

de laylalala in Prajituri, 16 Feb 2010 | 1805 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 120 gr zahar
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • un praf de sare
  • 50 gr unt, topit apoi racit putin
  • 1 ou
  • 100 gr iaurt
  • 12 prune uscate, fara samburi
  • 100 ml rom
  • Pentru glazura
  • 100 gr mac
  • 50 gr zahar
  • 80 gr biscuiti simpli
  • 100 gr iaurt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu prune uscate si glazura de mac:

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Prunele se pun intr-un vas, se toarna peste acestea 100 ml rom, se acopera si se dau la cuptorul cu microunde la putere maxima 3 minute, apoi se scurg iar romul se pastreaza.
Pentru briose, se amesteca faina cu praful de copt, zaharul, coaja de portocala si sarea. Intr-un alt vas se amesteca untul cu oul, iaurtul si 100 ml rom pastrat.Ingredientele uscate se adauga la ingredientele lichide si se amesteca putin cu lingura, doar cat sa se umezeasca ingredientele uscate, fara a se transforma intr-un aluat omogen, astfel briosele vor creste frumos si vor ramane pufoase.Se imparte aluatul in forma si se da la copt 20-25 minute.
Pentru glazura, se sfarama biscuitii.Se macina macul cu zaharul apoi se amesteca cu 50 gr biscuiti sframitati si iaurtul.Briosele coapte se ung cu glazura, se presara cu 30 gr biscuiti sframitati ramasi apoi se servesc.

 

RETETA IN IMAGINI

Briose cu prune uscate si glazura de mac-0
Briose cu prune uscate si glazura de mac-1

COMENTARII (2)

Oana 1

16.02.2010, 22:48

Foarte bine arata

liana_geicu 1

16.02.2010, 23:02

Interesanta combinatia cu prune uscate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!