Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Din gama ce gatim dupa sarbatori cu ce avem in casa si nu vrem sa aruncam....
Spalam orezul in mai multe ape si-l punem la fiert impreuna cu sucul Cappy. Cand orezul este fiert dam deoparte craticioara si transferam orezul intr-un vas termorezistent, de yena am folosit eu, uns cu o lingurita ulei de floarea soarelui. Lasam sa se raceasca orezul. Eu l-am lasat peste noapte, pt ca am fiert orezul seara si nu am mai avut timp sa-l fac.
Dimineata, orezul la suprafata era uscat, asa ca l-am uns cu 2 lingurite de unt, am turnat deasupra si am distribuit uniform un borcan de gutui pt placinta si am dat vasul la cuptorul incins la 170 grade pt 15-20 minute.
Intre timp am pregatit crema: am pus laptele intr-un vas cu peretii inalti, am adaugat zaharul si crema la plic. Am mixat pana crema s-a ingrosat si s-a tinut bine pe paletele mixerului.
Dupa ce orezul si gutuile au stat suficient la cuptor, scoatem vasul si-l lasam sa se raceasca. Piscoturile le trecem prin cescuta de suc Cappy ramasa, le asezam peste gutui, iar peste piscoturi punem crema de vanilie.
Dam vasul la rece pt 2-3 ore, apoi se poate servi. Pofta buna!!
1
initial desertul urma sa fie facut cu orez cu lapte, dar cum sucul era deschis de 2 zile si uma sa fie aruncat pt ca avand pulpa si este fara conservanti se strica foarte repede
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult