Capsuni

de ancanicoleta91 in Prajituri, 21 Mar 2014 | 1255 vizualizari

 

Nu stiu daca a-ti incercat aceasta reteta dar eu cu ea am crescut.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1/2 kg zahar
  • 6 oua intregi
  • 250 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu
  • faina cat cuprinde
  • colorant alimentar rosu
  • Crema
  • 1 margarina Unirea
  • 200 g zahar
  • 1 cana nuca macinata
  • esenta de rom
  • 3 linguri dulceata de capsuni
  • 1-2 linguri cacao
  • resturile de la capsuni pisate marunt
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Capsuni:

Ouale se bat cu telul putin, se adauga zaharul, uleiul, praf de copt si bicarbonatul si se amesteca bine. La sfarsit adaugam faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat mai tarisor ca de paine. Se lasa la rece de seara pana dimineata. Se formeaza bilute si se baga la cuptor la foc mediu  pana se coc. Cand sunt racite scobim din mijloc pe partea plata pt a ramane cea rotunda. Resturile se piseaza marunt marunt se amesteca cu dulceata, margarina, zaharul, esenta de rom, cacao si se face o crema.

Se umplu bilutele si se lipesc 2 cate doua. Intr-o cana de apa se pune colorant cat de rosii vreti sa fie capsunile si se trec capsunile prin acest amestec, dupa care le presaram cu zahar si la fiecare capsuna se pune cate o frunzulita pt a imita capsuna adevarata :P

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Capsuni 304972
retete culinare - Capsuni 304973

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

22.03.2014, 00:30

MIUTA 1

28.03.2014, 12:55

delia64 1

03.04.2014, 11:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: