Carnati taranesti

de Miha in Mezel de casa, 13 Dec 2009 | 18877 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata
  • 300 g slanina
  • 25 g sare
  • 2 g piper
  • 3 g usturoi
  • cimbru
  • intestine subtiri
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati taranesti:

Carnea de porc se trece prin masina de tocat, adaugandu-se la fiecare kg 25 g sare. Se amesteca totul si se lasa 1 zi la temperatura de 16-18 grade. Dupa ceea se adauga la fiecare kg de carne 300 g slanina fara soric, taiata cubulete mici, 2 g piper si 3 g usturoi. Totul se amesteca foarte bine.



Se formeaza carnatii, se toarna peste ei apa rece, apoi se gata la zvantat. Dupa 24 de ore, se pun la afumat pentru 2-3 zile.



In tehnica de preparare trebuie sa se tina seama de urmatoarele indicatii:



* carnea trebuie bine framantata, adaugandu-se apoi cubuletele de slaninasi din timp in timp apa. 1 kg de carne bine framantatapoate absorbi pana la 100 ml apa calduta.

* la umplerea matelor trebuie avut grija sa nu ramana spatii goale, dar daca totusi se intampla se va intepa locul respectiv cu acul

* umplerea matelor nu se va face prea indesat, caci altfel pot crapa

* daca compozitia este prea consistenta, atunci inainte de legarea matelor se vor netezi cu mana pentru uniformizare.


Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc.


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Carnati taranesti 12043
retete culinare - Carnati taranesti 12084

COMENTARII (2)

adry88 1

04.06.2011, 10:36

marcela1979 1

11.12.2014, 01:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolata si sirop de artar

de Rux 9

Pancakes cu...

ieri la 21:50

Muschiulet de porc cu ghiveci de legume

Muschiulet de...

ieri la 20:46

Ghiveci Ratatouille traditional

Ghiveci...

ieri la 20:29

Ciorba de fasole pastai cu aripi de pui

Ciorba de fasole...

ieri la 20:11