Cartofi frantuzesti

de mamaieelena in Aperitive / Garnituri, 25 Apr 2012 | 8686 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carofi
  • 300 g branza dulce
  • 1 lingura cu smantana
  • 1 ceapa mare(135-150g aproximativ)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei pentru prajit ceapa si sunca
  • sunca de porc usor afumata
  • 3 oua
  • 50 g unt pentru uns vasul de ceramica
  • pesmet pentru tapetat vasul
  • 50 g parmezan ras pentru deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Cartofii curatati de coaja si taiati cuburi se pun cu apa si sare la fiert. Ceapa se curata si se taie marunt se pune la prajit cu ulei. Se adauga si sare, cand este usor rumena se pune si sunca taiata in fasii inguste. Dupa ce s-a rumenit si aceasta se da deoparte si se poate pregati branza; intr-un castron se pune branza dulce cu smantana, ouale amestecand bine cu o lingura de lemn. Cand ceapa cu sunca s-au mai racorit putin se adauga si ele peste branza omogenizand compozitia.

Acum se ia un vas pentru cuptor, eu am avut unul de ceramica pe care l-am uns cu unt si am tapetat cu pesmet. Peste acestea se pune jumatate din cantitatea de cartofi, peste care se adauga jumatate din compozitia de branza, apoi iar cartofi (peste fiecare rand de cartofi se presara sare si piper) si la sfarsit iar branza. Peste toate se pune parmezanul ras si se da la cuptor la 180 de grade 40-45 de minute depinde de cuptor.

Pofta buna.

 

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cartofi frantuzesti-0
Cartofi frantuzesti-1
Cartofi frantuzesti-2
Cartofi frantuzesti-3
Cartofi frantuzesti-4
Cartofi frantuzesti-5

COMENTARII (27)

cocolina

cocolina 1

26.04.2012, 11:25

delicioasa mancare

mamaieelena

mamaieelena 1

26.04.2012, 19:01

multumesc cocolina

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

21.05.2012, 08:49

super buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!