Castraveti murati de vara

de MotanLaOale in Salate, 24 Iun 2011 | 8883 vizualizari

 

Imi plac mult castravetii murati de vara. Dupa mine au alt gust decat cei pusi pentru iarna. Reci sunt o nebunie chiar si goi.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg castraveti
  • 2 legaturi marar
  • 2 linguri sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati de vara:

Se spala castravetii, se taie capetele si se taie la fiecare cap in lung si in cruce, in asa fel incat sa fie taiat in sfert dar sa nu se desfaca.

Intr-un borcan se pune o legatura de marar pe fund si se pozitioneaza castravetii sa incapa.

Deasupra se pune cealalta legatura de marar si niste betisoare in crucis sa tina castravetii sa nu se ridice la suprsfata.

Sarea se amesteca in 2 litri de apa calduta si se pune peste castraveti.

Se poate pune si catva catei de usturoi daca va place, dar dupa mine incep sa semene cu cei de iarna cu usturoi.

Se acopera cu o farfurioara si se pun afara la caldura pentru 2-3 zile pana se acresc (ai mei s-au facut in 2 zile).

Cand sunt acri cum ne plac se ibtroduc in frigider si se tin la rece (eu i-am transferat intr-o oala).

Se consuma ca salata rece langa friptura. Eu pun intodeauna cuburi de gheata in castron sa ramana reci mai mult timp.

Pofta Buna!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Castraveti murati de vara 111691
retete culinare - Castraveti murati de vara 111692
retete culinare - Castraveti murati de vara 111693
retete culinare - Castraveti murati de vara 111694
retete culinare - Castraveti murati de vara 111695

COMENTARII (28)

MotanLaOale 1

04.08.2011, 07:56

Adele 1

22.08.2014, 13:53

MotanLaOale 1

22.08.2014, 16:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D