Catifea rosie cu capsuni

de simona72 in Torturi, 9 Ian 2016 | 2038 vizualizari

 

Va aduc un tort spectaculos din punct de vedere vizual, un tort rosu, cu un jeleu delicios din capsuni si o crema usor acrisoara din frisca si iaurt gras. Se combina perfect gustul si aroma capsunilor cu crema din frisca. E prima oara cand folosesc un colorant alimentar, nu sunt adepta lor, dar pentru rarele ocazii speciale merge…

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 2 oua mari
  • 1 praf de sare
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt gras topit
  • 1 lingura extract natural din vanilie
  • 100 ml lapte batut
  • 250 gr faina
  • 1 lingurita cacao neagra olandeza
  • 1/4 lingurita colorant pudra rosu (de la Pastai de vanilie am folosit eu)
  • 1 lingura praf de copt
  • Pentru crema:
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 300 gr iaurt gras grecesc
  • 100 gr zahar
  • 3 foi gelatina (5 gr)
  • 50 ml lapte condensat
  • Pentru jeleul de capsuni:
  • 500 gr capsuni congelate
  • 100 ml sirop din fructe de padure
  • 150 gr zahar
  • 1 plic gelatina granule
  • 50 ml apa rece
  • Pentru decor: ciocolata alba, bombonele
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Catifea rosie cu capsuni:

Pentru blat: ouale intregi se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana devin spumoase si se aseamana cu o crema. Se adauga untul topit si racit in fir subtire, ca la maioneza. La final se adauga laptele batut si extractul de vanilie si se amesteca cu un tel tip para sau cu mixerul la viteza mica. Faina se amesteca cu cacaoa, praful de copt si colorantul pulbere. Se adauga ingredientele uscate la cele umede, in mai multe transe si se amesteca cu telul tip para sau la viteza mica a mixerului. Se imparte aluatul in doua si se coace in tava rotunda cu inel detasabil sau tava din silicon, tapetat fundul cu hartie de copt. Se scot blaturile pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

Pentru crema: foile de gelatina se pun la hidratat in apa rece pentru 10 minute. Frisca se mixeaza impreuna cu zaharul pana capata consistenta dorita. Se adauga iaurtul la frisca si se mixeaza la viteza mica pana se incorporeaza ingredientele. Laptele condensat se incalzeste si se adauga foile de gelatina hidratate. Se amesteca pana gelatina s-a dizolvat. Se adauga la crema de frisca si se amesteca.

Pentru jeleul de capsuni: fruictele se pun impreuna cu siropul intr-o craticioara. Se pun pe foc si se lasa sa firaba 10-15 minute, pana fructele sau inmuiat. Se adauga zaharul si se lasa pe foc inca 2-3 minute pana zaharul s-a topit. Cu un mixer vertical se pasireaza bine fructele pana devin un piure fin. Gelatina se hidrateaza in apa rece pentru 10 minute, apoi se dizola la flacara foarte mica. Se adauga peste piureul de capsuni si se lasa sa se raceasca.

Pentru asamblare: tava in care am copt blaturile se captuseste cu folie de aluminiu sau folie alimentara. Se pune primul blat, se adauga piureul de capsuni din care am oprit 4-5 linguri pentru a unge cu jeleu si blatul care va venii deasupra. Se da tava la frigider pentru o ora. Peste jeleul de capsuni intarit se adauga crema. Se da tava din nou la frigider pentru o ora sau pana crema s-a intarit. Se scoate tortul pe un platou, se pune si cealalta foaie de blat, se decoreaza cu ciocolata alba topita si bombonele si se da tortul la frigider pentru inca 1-2 ore. Sa va fie de folos!!

 

RETETA IN IMAGINI

Catifea rosie cu capsuni-0
Catifea rosie cu capsuni-1
Catifea rosie cu capsuni-2
Catifea rosie cu capsuni-3
Catifea rosie cu capsuni-4
Catifea rosie cu capsuni-5
Catifea rosie cu capsuni-6
Catifea rosie cu capsuni-7
Catifea rosie cu capsuni-8
Catifea rosie cu capsuni-9
Catifea rosie cu capsuni-10
Catifea rosie cu capsuni-11
Catifea rosie cu capsuni-12

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (32)

Lina24

Lina24 1

12.01.2016, 09:15

cat este de apetisant

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

24.02.2016, 21:51

Xandrinne

Xandrinne 1

30.06.2016, 22:27

L-am facut si eu, multumesc pentru reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!