Ceafa de porc la cuptor cu sos de legume si paste

de Bucataras Medi in Porc, 21 Feb 2012 | 4133 vizualizari

 

Ufffffffffff....ca harnicuta mai sunt:)).........strang si voturi,postez si retete.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati ceafa de porc
  • 2 morcovi
  • 1bucata pastarnac
  • 1/4 telina
  • 1 rosie
  • 2 linguri cu bulion
  • rozmarin
  • marar verde
  • ulei de masline
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la cuptor cu sos de legume si paste:

Spalam carnea ,o uscam cu ajutorul unui prosop absorbant  si o condimentam cu sare ,piper si rozmarin .Lasam carnea la rece cat timp ne ocupam de legume.Curatam telina ,pastarnacul si morcovii.Le spalam si apoi le taiem dupa placul fiecaruia.Asezam legumele intr-o tava ,le stropim cu putin ulei de masline si apoi le condimentam cu sare,piper si rozmarin.Deasupra legumelor asezam bucatile de carne.Turnam o cana de apa (atata cat sa acopere legumele) si dam la cuptor.Cand atat carnea cat si legumele sunt bine facute scoatem ceafa pe o farfurie apoi  legumele pe care le vom mixa. In tava in care am avut friptura punem cateva  picaturi de ulei de masline apoi turnam sosul de legume si bulionul.Amestecam si lasam pe foc circa 5-7 min.Potrivim de sare si piper.Trebuie spus ca sosul rezultat are o consistenta mai groasa. Servim friptura alaturi de paste(eu am avut integrale) pe care le stropim cu acest sos .Asezonam cu patrunjel verde.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Ceafa de porc la cuptor cu sos de legume si paste-0
Ceafa de porc la cuptor cu sos de legume si paste-1
Ceafa de porc la cuptor cu sos de legume si paste-2
Ceafa de porc la cuptor cu sos de legume si paste-3
Ceafa de porc la cuptor cu sos de legume si paste-4
Ceafa de porc la cuptor cu sos de legume si paste-5
Ceafa de porc la cuptor cu sos de legume si paste-6

COMENTARII (45)

gaby_gabytza 1

23.02.2012, 09:58

buuun

Ubulika 1

27.02.2012, 17:33

mmmmm

sebirizescu 1

05.10.2012, 09:47

gustos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04