Champagne cake - Tort cu sampanie

de _Alina_ in Torturi, 14 Noi 2012 | 2744 vizualizari

 

M-am vanzolit o noapte intreaga avand in minte ideea unui tort cu sampanie pentru aniversarea casatoriei noastre. Dupa ce m-am trezit am cautat repede informatii pe net si am descoperit ca ideea e mai veche. Mi-a placut mult si am considerat ca este potrivit pentru aceasta ocazie asa ca l-am facut in stilul meu.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 370 g zahar tos
  • 452 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 60 g unt
  • 250 ml sampanie
  • 2 lgt esenta de vanilie
  • Crema
  • 200 ml frisca lichida vegetala
  • 1 rodie
  • Champagne Buttercream
  • 550 g zahar pudra
  • 4 lgt amidon din porumb
  • 3 pic colorant alimentar (eu am folosit galben)
  • 100 ml sampanie 35 ml lapte
  • ........
  • Sampanie pentru "insiropat"
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Champagne cake - Tort cu sampanie:

Blat

1. Separam albusurile de galbenusuri.

2. Batem albusurile spuma cu 350 g zahar, iar galbenusurile cu restul de zahar, pana isi tripleaza volumul.

3. Turnam sampania peste galbenusuri si mixam.

4. Incorporam faina cernuta si untul topit in galbenusuri cu ajutorul mixerului.

5. Luam cateva linguri din albusurile batute si le incorporam in galbenusuri cu ajutorul unei spatule. Incorporam mai apoi toata compozitia de albusuri in galbenusuri cu grija.

6. Puneti compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am avut 27x38 cm) si introduceti in cuptorul incalzit in prealabil 5 minute la 220°C, apoi reducem temperatura la 180-190°C pana cand trece testul scobitorii si la suprafata este putin rumen (la mine a durat aproape 60 min pe raftul din mijloc al cuptorului).

Nota! Puteti sa coaceti blatul in forma rotunda sau in orice alt tip de forma.

Crema

Batem frisca pana cand capata consistenta. Curatam rodia si folosim semintele.

Champagne buttercream

1. Mixam untul cu zaharul pudra si cu amidonul.

2. Adaugam putin cate putin in compozitie laptele si sampania.

3. Luam 1/4 din crema deoparte, iar in restul adaugam colorantul alimentar (puteti folsi orice culoare doriti) si mixam.

Asamblare:

1. Taiem blatul dupa ce s-a racit il taiem cu ajutorul unei forme (20 cm diametru).

2. Pe masura ce asamblam tortul ungem fiecare felie cu putina sampanie, lasam sa absoarba 2-3 minute, punem apoi frisca si rodie si continuam asa pana cand terminam feliile (eu am avut 4 felii).

3. Imbracam tortul intr-un strat fin de crema de unt necolorata si dam la frigider 30-50 min.

4. Scoatem tortul de la frigider si-l ornam cu restul de crema de unt si rodie.

5. Introducem la frigider si asteptam cateva zile :)) daca mai avem rabdare. La mine a stat 3 zile in frigider pentru ca n-a fost acasa sotul si nu puteam sa sarbatoresc singura :P

 

TIPS-URI

1

Crema de unt mi s-a parut putin cam grasa si cred ca ar fi bine sa puneti doar jumatate din cantitatea de unt.

2

Colorantul alimentar este optional.

3

Daca folositi zahar pudra din comert nu mai este nevoie sa puneti amidon la crema.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Champagne cake - Tort cu sampanie 188099
retete culinare - Champagne cake - Tort cu sampanie 188100
retete culinare - Champagne cake - Tort cu sampanie 188101
retete culinare - Champagne cake - Tort cu sampanie 188103
retete culinare - Champagne cake - Tort cu sampanie 188107
retete culinare - Champagne cake - Tort cu sampanie 188108
retete culinare - Champagne cake - Tort cu sampanie 188109
retete culinare - Champagne cake - Tort cu sampanie 188110
retete culinare - Champagne cake - Tort cu sampanie 188123

COMENTARII (39)

_Alina_ 1

15.11.2012, 09:58

Multumim pentru urarile frumoase.
Va si va pe toate.

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 12:05

wow deci absolut un mare WOW

_Alina_ 1

20.11.2012, 08:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S