Chec cu branza si ciocolata

de Miha in Prajituri, 18 Ian 2010 | 3714 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 150 g branza Almette
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 220 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 100 g ciocolata
  • 150 g frisca lichida
  • Pentru decor:
  • 100 g frisca lichida
  • bilute de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu branza si ciocolata:

Ideea acestui desert mi-a venit din necesitate. :)) Aveam niste ciocolata de la Mos si nu stiam ce sa fac cu ea.

Dupa o scurta, dar minutioasa cautare prin frigider, am decis sa fac un chec cu branza, pe care l-am imbunatatit :)) cu crema de ciocolata.

Untul moale la temperatura camerei l-am mixat bine impreuna cu crema de branza. Am adaugat 100 g zahar (pudra) si am mixat pana am obtinut o crema fina.

Ouale le-am separat, galbenusurile adaugandu-le in crema de branza, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Faina am amestecat-o cu praful de copt si am adaugat-o la crema, mixand usor.

Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. am adaugat restul de zahar si esenta de vanilie si am mixat pana am obtinut o bezea lucioasa. Am turnat peste amestecul cu branza si am omogenizat.

Am copt in tava de chec tapetata cu hartie de copt, la foc mediu,pana s-a rumenit deasupra.

Umplutura:

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca, se omogenizeaza si se da la rece. cand incepe sa se intareasca se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa.

Checul racit il taiem in felii potrivit de groase. Tava in care am copt se tapeteaza cu folie alimentara.

Ungem fiecare felie de chec cu crema de ciocolata si reconstruim checul in tava. Se acopera cu folie si se da la frigider pentru minim 1 ora.

Se orneaza cu frisca si bilute de ciocolata.

Portionarea se va face oblic, astfel incat dungile de crema vor fi paralele. ;)

 

 

TIPS-URI

1

o crema mai inchisa la culoare (de ciocolata amaruie sau cu multa cacao) va fi de un mai mare efect

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu branza si ciocolata 14037
retete culinare - Chec cu branza si ciocolata 14038
retete culinare - Chec cu branza si ciocolata 14039
retete culinare - Chec cu branza si ciocolata 14040
retete culinare - Chec cu branza si ciocolata 14041

COMENTARII (10)

Teo 1

18.01.2010, 22:28

Miha ,eu am varianta cu 2 checuri unulcu cacao altul necolorar ,se aseaza feliile alternativ lipite cu un strat de crema , reconstituite si taiate oblic;sper sa postez si varianta mea in aceasta saptamana.

Miha 1

18.01.2010, 22:32

Da Teo, stiu si reteta aceea. Prajitura la metru ii spune,nu? Crema aia caramel e o nebunie.

Teo 1

18.01.2010, 22:57

eu ii spun ''kec lipit'' ,dupa taiere arata de toata frumusetea;e preferatul fiicei mele.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29