Chec cu iaurt si alune

de xana in Prajituri, 16 Aug 2013 | 9518 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 15 gr de margarina
  • 200 gr faina
  • 3 oua
  • 175 gr de zahar
  • 100 ml ulei
  • 1 iaurt grecesc (125 gr)
  • 1 lingurita cu varf de praf de copt
  • 100 gr de ciocolata
  • 50 gr de alune
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu iaurt si alune:

Ouale se mixeaza cu zaharul si sarea. Se adauga uleuiul, amestecam si apoi iaurtul. Urmeaza faina cernuta pe care o amestacam putin cate putin pana obtinem o pasta omogena si apoi praful de copt.

Ciocolata se topeste pe bain marie iar alunele le taiem dar nu prea marunt. 

Amestecul de oua se inparte in doua castronase, in unul ii adaugam ciocolata si celuilalt alunele.

Ungem cu margarina forma de chec, apoi o tapetam cu faina si turnam compozitiile, alternand cea de ciocolata cu cea de alune.

Se da la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru 40 de minute(sau pana trece testul scobitorii).

Se scoate din forma doar dupa ce s-a racit.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu iaurt si alune-0
Chec cu iaurt si alune-1
Chec cu iaurt si alune-2
Chec cu iaurt si alune-3
Chec cu iaurt si alune-4
Chec cu iaurt si alune-5
Chec cu iaurt si alune-6
Chec cu iaurt si alune-7
Chec cu iaurt si alune-8
Chec cu iaurt si alune-9

COMENTARII (28)

cristeena20

cristeena20 1

27.12.2013, 14:28

L-am bagat direct la favorite!!! e un chec super !!!multuemsc de reteta

xana

xana 1

27.12.2013, 14:51

Multumesc, Cristina!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

15.02.2016, 18:00

Chec ciocolatos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!