Desert chec cu unt

de Lavinia in Prajituri, 29 Ian 2013 | 43853 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 g unt
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 lingura cacao (optional)
  • 200 g zahar pudra
  • 100 ml lapte/iaurt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu unt:

Se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul si esenta de vanilie pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand cate un galbenus, laptele sau iaurtul, apoi faina amestecata cu praful de copt si la final albusurile batute spuma.

Se opresc 3-4 linguri de compozitie in care se pune cacao. Se pune checul intr-o forma tapetata cu hartie de copt, iar deasupra se toarna compozitia cu cacao. Se introduce la cuptorul preincalzit pentru 45 de minute (se face testul scobitorii).

Se lasa apoi sa se raceasca si apoi se feliaza.


TIPS-URI

1

Ingredientele sunt pentru 1 chec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Lavinia 1

30.01.2013, 12:58

multumesc

ggheorghita 1

05.02.2013, 22:57

Cred ca este foarte bun....insa LAPTELE ...???? l-ai uitat

Lavinia 1

06.02.2013, 10:15

Multumesc.Se mai intampla sa mai uit si eu din pacate acum nu mai pot modifica reteta dar vine adaugat dupa galbenusuri.(eu am pus lapte batut).

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Zebra