Chec portocale si nuci

de simo_brkic in Dulciuri, 28 Oct 2012 | 1457 vizualizari

 

Vine iarna.Ce ma face sa ma gandesc la iarna?Zapada si portocalele!Ei bine da.Portocalele ,la noi in casa tin minte bine,incepand de la Mos Nicolae pana dupa Craciun nu lipsea parfumul de portocale din casa! Mmmm ,si uite asa astazi am cautat si facut o reteta cu portocaleeee

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • 200 ml ulei masline
  • 200 ml suc portocale
  • 2 linguri cacao
  • 60 g nuci macinate
  • 100 zahar pudra(pentru ornat)
  • 50 g unt (uns tava)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec portocale si nuci:

Mai intai batem albusurile cu zaharul spuma,pana devine o crema alba si densa,poi adaugam galbenusurile.Amestecam bine adaugand si sucul de portocale si uleiul,dupa care se adauga faina cu praful de copt.

O treime din compozitie o turnam in tava unsa cu putin unt.Restul il impartim in 2,in una adaugam nucile macinate si in cealalta cacaoa.Turnam in tava mai intai partea cu cacao si deasupra cea cu nuci.Se lasa la cuptor cam 40-50 de minute,depinde de cuptor si ca sa fim siguri ca este copt dupa aproximativ 20 minute scoatem si verificam cu o scobitoare.Daca nu se lipeste nimic pe ea,inseamna ca e copt.Lasam in forma la racit dupa care punem deasupra zaharul pudra.Pofta buna!MMM

 

TIPS-URI

1

Puneti o cacao buna,eu am folosit una prea deschisa la culoare,si nu se vede

2

Deasupra puteti orna si cu glazura de ciocolata

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec portocale si nuci 185055
retete culinare - Chec portocale si nuci 185056
retete culinare - Chec portocale si nuci 185057
retete culinare - Chec portocale si nuci 185058

COMENTARII (22)

andreea_angelo 1

19.11.2012, 20:48

iamiii vreu si eu o feliuta!!!

simo_brkic 1

20.11.2012, 15:01

eh eh..sa papat de mult ti as fi dat cu mare placere!!

Dana_Retetegg 1

20.11.2012, 15:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21