Chifle

de claudiaO in Piine, 4 Dec 2014 | 2131 vizualizari

 

Imi place tare mult cand ninge afara, in casa sa miroasa a ceva copt...paine, cozonac...ceva...
Astfel,cum luni eram libera si afara ningea asa de frumos, am pus sa fac niste chifle pufoase.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 plicuri de drojdie uscata
  • 100 gr unt
  • 1,5 lingurita sare
  • 1,5 lingurite zahar
  • 700 ml lapte dulce
  • lapte pentru uns
  • seminte de susan
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle:

Am pus faina intrun lighean, am presarat sarea, zaharl si drojdia uscata si am amestecat pentru omogenizare.Am inclzit laptele si am inceput sa framant pana am obtinut un aluat molculcut si elastic. La final am adaugat untul [utin cate putin continuand framantarea. Am lasat aluatul la dospit cca 1 ora, apoi am impartit in 2 bucati.

Am format un sul pe care l-am taiat in 10 bucati.Fiecare bucata am modalat-o sub forma rotunda. Am procedat la fel si cu a doua bucata.

Chiflele formate le-am pus in tava pe hartie de copt si le-am mai lasat vreo jumatate de ora la dospit, apoi le-am uns cu lapte si am presarat seminte de susan;am dat tava la cuptor pt cca 30-40 minute, pana s-au rumenit frumos.

Imediat ce am scos tava am servit o chifla aburinda unsa cu unt...hmmmm...un deliciu.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chifle 355313
retete culinare - Chifle 355314
retete culinare - Chifle 355315
retete culinare - Chifle 355316
retete culinare - Chifle 355317
retete culinare - Chifle 355318

COMENTARII (18)

elucubratiiculinare 1

05.12.2014, 10:49

ce dragalase sunt! numai bune de papat

Rocsi 1

05.12.2014, 22:44

Sunt foarte bune

mihaelar63 1

08.02.2015, 23:44

Imi plac mult chiar ieri am preparat !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: