Chiftelute in sos cu cartofi

de daniela_angelica in Porc, 23 Aug 2013 | 1650 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr carne macinata
  • 100 gr cubulete mici de jamon
  • 6 oua
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • Mugurasi de pin (optional)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras
  • Sos de rosii
  • 1 conserva mica de mazare
  • Cartofi pentru garnitura
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos cu cartofi:

Se pregatesc chiftelutele astfel: se amesteca carnea cu jamonul,usturoiul pisat,5 oua,mugurasii de pin,patrunjelul si se condimenteza,compozitia iese mai moale. Intr-o tigaie se pune destul ulei la incins. Cand s-a incins cu o lingura se ia din compozitia de carne si se pune in tigaie de sus in jos ca sa iasa cat de cat rotunde...nu trebuie rumenite mult...cand sunt gata se pun pe servetele de bucatarie.

Aparte intr-o alta oala se rade ceapa si se caleste cu o lingura ulei ,la fel se procedeaza si cu morcovul,se adauga sosul de rosii ,ardeiul si o foaie de dafin ,se completeaza cu apa si se lasa sa fiarba.cand sunt fierte cat de cat se adauga chiftelutele,se mai lasa la fiert 15 min iar la final se rade un ou fiert si se adauga conserva de mazare.

Se serveste  cu cartofi fripti cubulete.

 

COMENTARII (9)

Andreea Caroline 1

23.08.2013, 23:55

Dea_Dea 1

24.08.2013, 07:53

Iamiiii , tare bune

ianculubita 1

24.08.2013, 08:06

deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25