Ciorbă de burtă

de madi_marin in Ciorbe, 14 Ian 2012 | 7154 vizualizari

 

Nu mai făcusem cam demult ciorbă de burtă şi chiar mi-era poftă. Nu se face greu deloc mai ales că acum găsim burtă gata tăiată fideluţă şi prefiartă. Invit toţi amatorii la câte o porţie fierbinte cu smântână, oţet , usturoi şi ardei iute!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burtă prefiartă şi tăiată fideluţă
  • 1 os de vită cu măduvă
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 ţelină mică
  • 1 ceapă
  • ulei
  • sare

Pentru dres:

  • 4 gălbenuşuri
  • 250 ml lapte
  • 150 g smântână
  • oţet
  • mujdei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de burtă:

Punem oasele spălate la fiert . Dupa 30 de minute adăugam şi burta împreună cu 1 morcov intreg, ceapa întreagă, ţelina şi rădăcina de pătrunjel la fel.

Celălalt morcov îl dăm pe răzătoarea cu ochiuri mici şi îl punem la călit în ulei, apoi adăugăm puţină apă şi lăsam vreo 10 minute să fiarbă, apoi dăm deoparte.

După ce s-au fiert legumele le scoatem din oală. La fel şi osul.

Amestecăm laptele cald cu gălbenuşurile şi smântâna, apoi adăugăm în oală. Morcovul ras şi fiert anterior îl scurgem de zeama colorata în ciorba, punem şi sare,mai dăm un clocot şi punem deoparte.

La servire se adaugă smântână (sau iaurt), oţet şi usturoi după gust.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de burtă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

nikionas 1

17.03.2012, 20:44

i-mi place,reteta clasica,fara ,,floricele,,=gust natural

madi_marin 1

17.03.2012, 21:11

nikionas...multumesc....

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 12:08

foarte buna ciorbica

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbita rapida cu lapte prins