Ciorba de fasole boabe cu slaninuta

de mihaelar63 in Ciorbe, 26 Ian 2019 | 5762 vizualizari

 

 Poti alege sa prepari aceasta ciorba cu sau fara slaninuta. Dupa plac sau dupa sezon.
 Slaninuta afumata este un ingredient ce nu lipseste intr-o bucatarie ardeleneasca. Slaninuta da gust si te salveaza cand nu ai carne. Este buna sa o pui intr-o ciorbita sau chiar la mancare de varza, mamaliguta, cartofi copti.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 bucata telina
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1 tija de cimbru uscat
  • 1 lingura pasta de ardei cu telina [ productie proprie ]
  • 1/2 lingurita boia ardei
  • 2 foi dafin
  • 150 gr slaninuta afumata
  • 150 ml bulion de rosii
  • 50 ml ulei
  • piper
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe cu slaninuta:

  1. Fasolea boabe se spala si se pune sa se hidrateze in apa calduta cateva ore.
  2. Fierbeti fasolea. Eu am folosit antica mea oala sub presiune pentru a scurata timpul de preparare.
  3. Curatati si spalati legumele .Tocati-le cubulete .
  4. Ceapa se taie mai marunt .si se pune prima la prajit in ulei .
  5. Aveti grija ca sa nu ardeti ceapa ,Va da un aspect urat ciorbei si un gust amar .
  6. Imediat se pun restul legumelor si se soteaza impreuna cateva minute .
  7. .Slaninuta afumata se feliaza si se prajeste usor impreuna cu legumele
  8. Puneti boiaua , amestecati de doua ori  si adugati rapid 2l apa .
  9. Boiaua va da o culoare frumoasa ciorbei . Boiaua prajita se amareste imediat .
  10. Sarati , adugati foile de dafin si tija de cimbru .
  11. Cand morcovul este aproape patruns se pun boabele de fasole fierte in prealabil .
  12. Dati impreuna un clocot .
  13. Acriti cu bulion de rosii . Lasati sa mai fiarba cateva minute .
  14. Gustati si sarati sau piparati daca mai este nevoie .
  15. Dati prospetime ciorbei cu patrunjel verde la servire .

                       Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Aveti grija ca sa nu ardeti ceapa, va da un aspect urat ciorbei si un gust amar.

2

Nu uitati sa serviti alaturi de ciorba, ceapa si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu slaninuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de spanac