Ciorba de fasole in pita

de Mama_Lizica in Supe/Ciorbe, 10 Ian 2010 | 9560 vizualizari

 

In restaurantele din Ardeal am poftit la ciorba in pita, insa, pentru ca eu nu mananc carne, am ramas cu pofta si cu gandul de a-mi face acasa. Pentru prima oara am gatit fasole; desi am fiert la ea pana mi-a iesit abur pe urechi, a meritat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba boabe
  • 1 fir praz
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1/2 cutie rosii la conserva
  • 2 morcovi mari
  • 1 pita (chifla mai marisoara)
  • sare, busuioc, oregano
  • 2-3 foi dafin, 1 mana de leustean
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole in pita:

Alegi fasolea de seara si o pui la inmuiat in apa calda. Dimineata arunci apa, speli fasolea in cateva ape, apoi o pui la fiert in apa cu sare. Fierbi si fierbi si fierbi, iar cand boabele incep sa se inmoaie, cureti ceapa, morcovul si prazul, le tai cubulete si le pui la calit in uleiul incins. Adaugi sare, oregano si busuioc si, cand ceapa devine sticloasa, le iei de pe foc si le adaugi in ciorba. Lasi sa fiarba 10 minute, apoi adaugi si rosiile maruntite, impreuna cu sosul din conserva si frunzele de dafin. Mai lasi cateva minute si opresti focul, apoi adaugi leusteanul maruntit. Poti sa o servesti in varianta clasica, alaturi de ardei iuti sau in pita. Pentru aceasta din urma varianta, faci un capac pitei, ii scobesti miezul, lasand cam 1,5 cm de miez si dai la cuptor 10 minute, ca sa se intareasca putin coaja. Pui ciorba in pita doar in momentul servirii si acoperi cu "capacul" de coaja.

TIPS-URI

1

Busuiocul in ciorba de fasole diminueaza flatulenta.

2

Eu prefer pita neagra si cu seminte si condimente, are o aroma aparte.

3

Pentru ciorba, alege fasolea cu boabe mai mici; chiar daca nu e asa aspectuoasa, cele mari de import nu sunt bune - fierb greu si li se umfla coaja, care se si desprinde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole in pita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mihaelar63 1

13.01.2010, 01:15

in Ardeal se poate pune smantana pe orice , chiar pe pita [paine] , iti spun din proprie experienta, e viciul meu secret

Irina 1

19.01.2010, 19:11

Excelenta ciorba si arata nemaipomenit! Am mancat si eu o singura data intr-un restaurant in Sighisoara.

Bucataras Dragos 1

31.01.2010, 10:52

super ideea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din piept de pui