Ciorba de miel cu leurda si urzici

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 21 Apr 2020 | 3240 vizualizari

 

 O ciorbita buna de sezon, plina de vitamine.

 

INGREDIENTE

  • 1 cap miel
  • 3 morcovi
  • 3 cepe rosii mici
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1/2 telina
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri otet mere
  • 1 lamaie- zeama
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita pasta ardei iute
  • 1 legatura leurda
  • 2 maini de urzici tinere
  • 3 fire leustean verde
  • 4 linguri orez
  • 1 pahar smantana grasa
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel cu leurda si urzici:

  1. Capul de miel se curata si se spala bine si se pune la fiert in apa sarata cu otet .
  2. Lasati sa dea un clocot si apoi aruncati apa .
  3. Intre timp curatati , spalati si tocati marunt ceapa,ardeiul morcovul si telina .
  4. Sotati usor in ulei legumele pregatite . Adugati 2 l apa .
  5. Puneti in oala la fiert si capul de miel,foaia de dafin si pasta de ardei iuti .Sarati .
  6. Trebuie sa fiarba bine cam o ora . Puneti la fiert leusteanul tocat marunt.
  7. Capul de miel se considera fiert cand se poate desface cu usurinta maxilarul si calota craniana .
  8. Capul de miel fiert se desface si se scoate creierul si limba mielului . Limba se feliaza .
  9. Acestea se vor aduga la sfarsit din nou in ciorba .
  10. Smantana se dilueaza cu zeama calda ca sa nu faca cocoloase .
  11. Pentru aceasta trebuie sa alegeti o smantana grasa de calitate
  12. Dregeti ciorba cu smantana si o acriti cu zeama de lamaie . Piparati .
  13. La sfarsit se pune leurda tocata si frunzulitele tinere de urzici .
  14. Eu am pus doar frunzele  tinere de urzici, curatate de pe tije .
  15.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Capul de miel se considera fiert cand se poate desface cu usurinta maxilarul si calota craniana .

2

Smantana se dilueaza cu zeama calda ca sa nu faca cocoloase .

3

Pentru aceasta trebuie sa alegeti o smantana grasa de calitate.

4

Daca a avut loc impreunatul oilor , smantna se poate inlocui cu jintuiala .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel cu leurda si urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (14)

Panacris 1

22.04.2020, 21:16

Rocsi 1

23.04.2020, 20:38

Arata tare bine, dar o las pentru devoratorii de carne de miel!

dantes 1

26.04.2020, 10:01

buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bors cu urzici