Ciorba de os afumat de porc

de VERONICA2607 in Ciorbe, 11 Feb 2012 | 12725 vizualizari

 

Ciorbele in general sunt bune si recomandate spre consum zilnic.Aceasta ciorba este una munteneasca, mai mult specifica zilelor de iarna, cu os de porc, fie el greban(sira spinarii, coloana) fie el picior(dar fara sorici), sarat si lasat la fum pentru 4-5 zile....ce mai atata vorbarie .....sa trecem la treaba.....sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • apa
  • 4 oase de porc cu ceva carnita pe ele(in cazul meu picior)
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras/gogosar
  • 1 pastarnac 
  • 50 gr telina radacina
  • 1 lefatura patrunjel 
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de os afumat de porc:

    Intr-o oala se pune la fiert in apa, cat sa le acopere si cu un praf de sare si cele 4 bucati de os cu carne pe el.Se ia spuma cu o spumiera pana nu mai este deloc.

Legumele: ceapa,morcovul ardeiul,pastarnacul,telina se taie cubulete mici....ca pentru ciorba...si se adauga in ciorba abia dupa ce nu mai este spuma.Se lasa la fiert carnea cu legumele pana ce toate sunt fierte( se incearca prin gustare), apoi se asezoneaza ciorbita cu sare si piper dupa gust si se mai lasa 2 minutele la foc.

Oprim focul si lasam ciorbita 15 minute la odihnit, apoi batem oul cu un praf de sare si cu otetul si adaugam in el un polonic de supa din oala....apoi punem amestecul in toata ciorba si amestecam in ea cu polonicul energic vreo 2  minute.

Taiem patrunjelul si-l adaugam ciorbitei. Este foarte buna!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cele 15 min de odihna sunt necesare pentru ca altfel, ciorba ar fi firbinte si oul s-ar face omleta...ceea ce noi nu vrem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de os afumat de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vitel a bucatarului