Ciorba de os afumat de porc

de VERONICA2607 in Ciorbe, 11 Feb 2012 | 8279 vizualizari

 

Ciorbele in general sunt bune si recomandate spre consum zilnic.Aceasta ciorba este una munteneasca, mai mult specifica zilelor de iarna, cu os de porc, fie el greban(sira spinarii, coloana) fie el picior(dar fara sorici), sarat si lasat la fum pentru 4-5 zile....ce mai atata vorbarie .....sa trecem la treaba.....sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • apa
  • 4 oase de porc cu ceva carnita pe ele(in cazul meu picior)
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras/gogosar
  • 1 pastarnac 
  • 50 gr telina radacina
  • 1 lefatura patrunjel 
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de os afumat de porc:

    Intr-o oala se pune la fiert in apa, cat sa le acopere si cu un praf de sare si cele 4 bucati de os cu carne pe el.Se ia spuma cu o spumiera pana nu mai este deloc.

Legumele: ceapa,morcovul ardeiul,pastarnacul,telina se taie cubulete mici....ca pentru ciorba...si se adauga in ciorba abia dupa ce nu mai este spuma.Se lasa la fiert carnea cu legumele pana ce toate sunt fierte( se incearca prin gustare), apoi se asezoneaza ciorbita cu sare si piper dupa gust si se mai lasa 2 minutele la foc.

Oprim focul si lasam ciorbita 15 minute la odihnit, apoi batem oul cu un praf de sare si cu otetul si adaugam in el un polonic de supa din oala....apoi punem amestecul in toata ciorba si amestecam in ea cu polonicul energic vreo 2  minute.

Taiem patrunjelul si-l adaugam ciorbitei. Este foarte buna!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cele 15 min de odihna sunt necesare pentru ca altfel, ciorba ar fi firbinte si oul s-ar face omleta...ceea ce noi nu vrem.

COMENTARII (12)

MIUTA 1

11.02.2012, 19:14

Foarte buna ciorbita

Rocsi 1

11.02.2012, 21:24

gustoasa...

Lau 1

13.02.2012, 15:13

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41