Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata

de Ina in Ciorbe, 21 Ian 2012 | 8353 vizualizari

 

INGREDIENTE

perisoare:

  • 0,5 kg. carne tocata  ( de porc )
  • 1 cescuta cu orez
  • 2 oua
  • 1 lingura cu faina
  • piper
  • sare/ delikat
  • 1 lingurita pudra de cimbru

 ciorba:

  • 1 ceapa 
  • 1 morcov 
  • 1 ardei gras
  • o capatana mica de telina 
  • 1 mana de orez
  • 500 ml  suc de rosii
  • 600 ml zeama de varza acra
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata:

     Perisoare: Spalam orezul si-l scurgem bine de apa, apoi punem intr-un castron toate celelalte ingrediente si amestecam prin framantare pana omogenizam totul bine.   Din amestecul format luam cantitati mici si formam perisoare in podul palmei, pe care le pudram cu faina.

     Ciorba: Tocam legumele si  le calim 2-3 minute in putin ulei.  Adaugam  sare si 2 litri de apa si lasam sa fiarba la foc mic. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam orezul si sucul de rosii, lasand in continuare pe foc. In ciorba clocotinda punem cu grija perisoarele si lasam sa fiarba pana se ridica toate deasupra.  Este momentul sa turnam zeara de varza , lasam sa firaba inca 5 minute si putem opri focul .

Servim fierbinte, cu leustean verde deasupra.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata-0
Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata-1
Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata-2
Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata-3
Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata-4
Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata-5
Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata-6
Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata-7
Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata-8
Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata-9

COMENTARII (31)

Oana

Oana 1

25.01.2012, 17:05

Ciorbita din asta fac si eu azi, iamiii

Ina

Ina 1

25.01.2012, 22:08

Ma bucur mult ca va place

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

25.10.2013, 11:27

Foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!