Ciorba de perisoare

de Oana in Ciorbe, 3 Mai 2009 | 17099 vizualizari

 

Ca la mama acasa, cu bors bun si proaspat, cu leustean desupra si cu zdrente de ou, o nebunie!

La noi ciorbita este felul principal si nu lipseste in nici o zi.

 

INGREDIENTE

  • doi morcovi
  • un pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • o ceapa mare
  • un ardei gras
  • o jumatate de telina
  • o sfecla rosie
  • 3 linguri cu orez
  • jumatate de litru de bors
  • o cutie de rosii pentru ciorba sau 1 kg de rosii proaspete
  • un ou
  • o legatura de leustean

        Perisoare:

  • 7-800g de carne tocata
  • 2 linguri de orez
  • o ceapa mica
  • marar tocat
  • un ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Perisoarele se pot face cu carne de porc si vita, de pui sau de curcan. Eu am facut un amestec de vitel si pui.

Si acum sa facem ciorbita! Legumele pentru ciorba se curata, se spala si se taie cubulete si se pun la fiert in oala cu apa fierbinte. Intre timp pregatim carnea pentru perisoare: amestecam carnita cu ceapa taiata cubulete mici, cu orezul spalat, cu oul batut, mararul tocat, sare si piper. Cand legumele sunt aproape fierte se da focul mic, se pune orezul pentru ciorba, si apoi cu mana uda in apa rece se pun si perisoarele. Se lasa la fiert pana se umfla orezul. Se adauga borsul, apoi rosiile cubulete. Daca se pun rosii proapete, ele trebuie oparite in apa fiarta si indepartate pielea si cotoarele, apoi tocate marunt sau bagate la robot. In timp ce ciorbita bolboroseste ii punem sare dupa gust, iar dupa ce oprim focul batem repede un ou si il aruncam peste cioba fierbinte, amestecand cu o furculita sa-l zdrentuim. La sfarsit adaugam leusteanul proaspat tocat.

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de perisoare-0
Ciorba de perisoare-1
Ciorba de perisoare-2
Ciorba de perisoare-3
Ciorba de perisoare-4
Ciorba de perisoare-5
Ciorba de perisoare-6
Ciorba de perisoare-7
Ciorba de perisoare-8
Ciorba de perisoare-9
Ciorba de perisoare-10
Ciorba de perisoare-11

COMENTARII (11)

gulia

gulia 1

29.12.2011, 18:09

salut !
pare tare buna ciorba ta;eu pun in ea si o bucata de os cu ceva carne pe el, exact cum ai spus tu si o inacresc cu zeama de varza; anul acesta am o zeama de varza .... nebunie,nu altceva !cartofi pun si eu pentru ca fata mea (8 ani si un pic)e cam paralela cu painea!
la vara vreau sa incerc o ciorba de perisoare de vara, cu perisoare din ciuperci si multe legume proaspete !! abia astept
pana la vara - SARBATORI FERICITE SI UN AN NOU CU BUCURII

Oana

Oana 1

31.12.2011, 12:52

Multumesc si La multi ani, Un An nou Fericit!

babi5

babi5 1

12.12.2014, 20:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!