Ciorba de peste

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 22 Mar 2011 | 2956 vizualizari

 

Intotdeauna am refuzat sa mananc ciorba de peste, nu stiu de ce dar nu imi inspira incredere; si cu atat mai mult cu cat era facuta de catre alte persoane,,,
Insa, intr-o zi, pescarul (a se citi sotul meu :D) m-a pricopsit cu cateva kilograme de peste proaspat,,, asa ca m-am pus pe treaba! Rezultatul m-a satisfacut pe deplin!

Chiar daca nu am folosit apa din Dunare s-a mancat toata ciorbita!

 

INGREDIENTE

  • 1  kg peste
  • 2 linguri cu bulion de rosii
  • radacina de telina si pastarnac
  • 1 legatura leustean verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare/delikat dupa gust
  • 2 cepe, 2 morcovi, ardei gras
  • 3 linguri ulei
  • 1 l bors
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste:

Curatam pestele, il spalam bine si il taiem pe grosime in bucati potrivite. Tocam legumele si le punem la fiert. Cand da in clocot adaugam delikatul, bulionul si borsul si lasam sa fiarba impreuna.

Cand clocoteste ciorba, se adauga bucatile de peste impreuna cu capul (eu nu l-am folosit)  si  se fierb  pana cand se inmoaie. Daca furculita intra cu usurinta in carne, atunci inseamna ca aceasta este fiarta. Se ia de pe foc si se aromeaza cu leustean si patrunjel. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pestele fierbe foarte repede de aceea trebuie adaugat in ciorba la final, pentru 10 -15 minute maxim, evitand astfel sfaramarea

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de peste 93578
retete culinare - Ciorba de peste 93579
retete culinare - Ciorba de peste 93580
retete culinare - Ciorba de peste 93581
retete culinare - Ciorba de peste 93582
retete culinare - Ciorba de peste 93583

COMENTARII (26)

Dya Daniela Andrei 1

22.03.2011, 21:11

Multumesc Diva

mihaelar63 1

23.03.2011, 16:15

Doar nu se poate sa nu-ti placa pestele
Esti o privilegiata , de doua ori
1- ai Dunarea cu peste proaspat
2- ai sot pescar

Dya Daniela Andrei 1

23.03.2011, 23:29

Mihaela, da, in ceea ce priveste Dunarea, e aproape! noroc ca exista pescarii! in baza lui nu stau, ca se duce rar, in ultimul timp. Dar acum cas e incalzeste ne vom duce impreuna. Imi place sa pescuiesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55