Ciorba de peste

de mihaelar63 in Ciorbe, 20 Ian 2010 | 7878 vizualizari

 

o gustoasa ciorba de peste (crap) , usor de preparat .se poate consuma si in zile de post cu dezlegare la peste .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capete , cozi de peste [ am pus si laptii ]
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 felie de telina
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • 5 catei  de usturoi
  • 1 ardei rosu ,
  • 1 ardei iute
  • 1 pahar bulion
  • zeama de la o lamaie
  • busuioc
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste:

Preparare ciorba de peste



  1. capetele si cozile de peste se spala si se pun la fiert in apa cu sare 15 min ,dupa care se strecoara zeama.in strecuratoare se curata carnea de peste sa nu ramaie nici un os.

  2. legumele se curata si se spala . morcovul si albitura se razuiesc pe razatoare a cu ochiuri mari .

  3. ceapa ,ardeii , usturoiul , ardeiul iute se taie marunt si se pun intr-o oala si se prajesc usor impreuna cu restul legumelor razuite .

  4. se toarna deasupra zeama de la fierberea pestelui si se mai fierb cam 15 min ,

  5. se adauga la sfarsit bulionul in ciorba de peste , busuiocul, patrunjelul verde , zeama de lamaie si piperul .

  6. cand se serveste la masa carnea de peste se pune in fiecare farfurie si se pune ciorba de peste deasupra .

 

TIPS-URI

1

zeama de lamaie se pune numai daca ciorba de peste va place mai acra .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de peste 14259
retete culinare - Ciorba de peste 14260
retete culinare - Ciorba de peste 14261
retete culinare - Ciorba de peste 14262
retete culinare - Ciorba de peste 14263
retete culinare - Ciorba de peste 14265
retete culinare - Ciorba de peste 14266
retete culinare - Ciorba de peste 14267
retete culinare - Ciorba de peste 14268
retete culinare - Ciorba de peste 14269

COMENTARII (13)

Panacris 1

14.06.2013, 20:22

Krystyan Trendy 1

21.10.2013, 17:45

Nu prea ma impac eu cu ciorba de peste, dar am facut dupa reteta ta si e foarte buna

mihaelar63 1

25.10.2013, 02:28

Krysty , ma bucur ca ai avut incredere si curaj sa testezi ciorbita de peste

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane

de Rux 9

Chec cu banane

ieri la 23:40

Bucățele de carne de porc cu sos de muștar și tăiței de orez

Bucățele de...

ieri la 18:42

Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca

Placinta cu...

ieri la 10:20