Ciorba de vacuta

de Dana Cristea - pusikmea in Supe/Ciorbe, 8 Mai 2010 | 5202 vizualizari

 

imi place ca aceasta ciorba sa o fac cu foarte multe legume.

 

INGREDIENTE

  • o bucata pulpa de vitel
  • o ceapa
  • un cartof
  • un morcov
  • o telina
  • 1 pastatnac
  • fasole verde
  • mazare
  • ardei rosu
  • 1 dovlecel
  • conopida
  • sfecla rosie
  • o cana de lapte dulce pt macerat
  • sare
  • bulion
  • patrunjel
  • leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta:

Cu o seara inainte de a pregatii ciorbita punem carnea la macerat in lapte si dam la frigider pana a 2-a zi.

Taiem carnea cubulete mici si o punem la fiert cu putina sare.

Dupa ce fierbe si se formeaza spuma, aruncam prima apa , spalam carnea si o punem din nou la fiert.

Cand carnea este aproape fiarta punem si legumele taite dupa preferinta, lasam sa fiarba impreuna, cand s-au inmuiat legumele punem si bulionul.

La sfarsit punem verdeata tocata marunt.

Se serveste cu smantana si ardei iute.

 

TIPS-URI

1

carnea se pune la macerat in lapte de seara pt a se fragezii.

2

eu arunc prima apa si spal carnea pt ca asa iese ciorba limpede

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de vacuta 30794
retete culinare - Ciorba de vacuta 30795
retete culinare - Ciorba de vacuta 30796
retete culinare - Ciorba de vacuta 30797
retete culinare - Ciorba de vacuta 30798
retete culinare - Ciorba de vacuta 30799
retete culinare - Ciorba de vacuta 30800
retete culinare - Ciorba de vacuta 30801

COMENTARII (9)

Laly 1

09.05.2010, 23:05

Foarte rau Ela.Ciorba sau supa nu trebuie sa ne lipseasca din meniul zilnic.La noi nu lipseste.Ai si de la mine 5 furculite Pusik

Dana Cristea - pusikmea 1

10.05.2010, 07:54

ela, nici eu nu mancam ciorbe inainte, dar m-am obisnuit si acum daca nu manac la 2 zile simt ca lipseste ceva

Dana Cristea - pusikmea 1

10.05.2010, 07:55

ms laly, ai dreptate, ce atata carne, eu una daca as putea as scoate-o de tot din meniu, dar ma da sotul afara din casa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55