Clatite cu gem

de Sorinnaa in Dulciuri, 6 Mai 2014 | 1028 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 litru lapte
  • apx 500-550 g faina
  • 3 linguri zahar pudra
  • ulei
  • arome
  • sare
  • gem
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu gem:

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se mixeaza  cu un praf de sare pana se albesc dupa care se adauga zaharul si se mai mixeaza pana nu se mai lasa sau se intoarce bolul si raman "lipite". Galbenusurile se freaca cu putina sare, se adauga laptele si apoi faina putin cate putin pana se face o compozitie cum este smantana mai subtie. Albusurile se incorporaza in aluat, se amesteca cu miscari de sus in jos pana se incorporeaza bine.

Se incinge o tigaie, se unge cu ulei de prajit. Cand tigaia este bine incinsa se toarna un polonic mijlociu de compozitie de clatite in tigaie, miscand tigaia astfel incat compozitia sa fie distribuita uniform. Se lasa pe foc mijlociu pana cand este gata pe o parte, se intoarce apoi clatita pe cealata parte. Se fac pe rand toate clatitele. Amestecam cu polonicul compozitia la fiecare clatita, daca aceasta se ingroasa mai adaugam putin lapte sau apa.

Se servesc cu gem.

 

COMENTARII (6)

Ela68

Ela68 1

06.05.2014, 20:09

Sorinnaa

Sorinnaa 1

06.05.2014, 20:14

rocsi, poti sa iei cate vrei

 merisor

merisor 1

06.05.2014, 21:11

Yummmm, ce pofta mi-ai facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!