Coji de eclere, reteta de baza pentru aluat

de Sorinnaa in Dulciuri, 7 Ian 2014 | 21491 vizualizari

 

 Astazi va prezentam Coji de eclere, reteta de baza pentru aluat. 
Aceasta este cea mai simpla si mai spornica reteta pentru aluat de eclere.
Pentru Coji de eclere, reteta de baza pentru aluat ai nevoie de urmatoarele ingrediente: apa, ulei, faina si oua.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Coji de eclere, reteta de baza pentru aluat
  • 260 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 200 g faina
  • 5 oua
  • un varf de cutit de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coji de eclere, reteta de baza pentru aluat:

Cum se prepara Coji de eclere, reteta de baza pentru aluat

Pui apa la fiert cu sarea si uleiul. Cand da in clocot, adaugi toata faina odata si amesteci cu lingura de lemn pana se desprinde de pe peretii vasului. O lasi sa se raceasca.

Pui aluatul intr-un castron mai mare si incorporezi treptat in coca, cu mixerul, ouale, amestecand dupa fiecare pana cand aluatul devine neted si lucios.

Umpli un pos cu aluat si pui benzi de 5-10 cm intr-o tava tapata cu hartie de copt. le coci la cuptorul incins la 200 C timp de 20 - 30 min. 

Iti recomandam si reteta de Profiterol, un desert senzational de gustos, reteta de Choux a la creme sau reteta de Ecler la tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coji de eclere, reteta de baza pentru aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

MihaelaB79 1

23.01.2014, 09:20

ce tb sa fac sa nu se mai lase dupa ce le scot din cuptor?ele cresc frumos dar cand le scot se lasa...

MihaelaB79 1

23.01.2014, 09:21

Sorinnaa 1

07.02.2014, 20:40

mihaela, nu trebuie sa deschizi usa la cuptor cand ele se coc sau nu este faina buna. eu am folosit boromir 000 si am mai incercat si 650 si de fiecare data ies excelent.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu cremă de vanilie (2)