Desert choux a la creme

de RuxyRux in Prajituri, 20 Ian 2019 | 4337 vizualizari

 

O prajitura minunata, aristocrata, cum o numeste Simona Callas, careia ii multumesc din suflet pentru reteta deosebita.

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 75 gr. unt
  • 125 ml lapte
  • 75 gr. faina
  • 2 oua mari
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura de zahar pudra

Crema :

  • 500 ml lapte
  • 100 gr. zahar
  • 30 gr. amidon
  • 1 baton vanilie
  • 100 gr. unt 82% grasime

Decor:

  • fructe de padure
  • physalis
  • zahar pudra vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert choux a la creme:

Am pus laptele, untul si sarea intr-un vas pe foc, cand au dat in clocot, am pus toata faina in bloc dintr-o data, am amestecat bine pana ce s-a strans intr-o mingiuca aluatul, apoi l-am transferat in bolul mixerului si am mixat pana ce s-a racorit.

Am adaugat ouale pe rand, si am mixat in continuare pana la omogenizare, apoi am pus aluatul intr-o punga pentru ornat prevazuta cu varf.

Tava de cuptor am tapetat-o cu pergament, intre timp am incins cuptorul la 190 de grade celsius.

Am format spiralele de choux  cu distanta intre ele de 3-4 cm si le-am pudrat cu zahar pudra.

Tava am pus-o la cuptor pentru 20 de minute, dupa zece minute  am redus temperatura la 175 de grade Celsius.

Cand au fost gata gogosile, le-am scos din cuptor sa se raceasca, apoi le-am decupat cu grija capacelele.

Crema de vanilie:

Am amestecat galbenusurile cu zaharul si amidonul.

intre timp am amestecat laptele cu semintele de vanilie si l-am infierbantat apoi l-am turnat peste compozitia de ou.

Am gatit crema pe foc foarte mic amestecand tot timpul pana ce s-a ingrosat, am tras vasul de pe foc si am pus untul,  mixand cu un tel, pana ce am obtinut o crema matasoasa delicioasa.

Cu aceasta crema de vanilie am umplut gogosile de choux, apoi le-am decorat cu fructe de padure si physalis.

O minunatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Snickers