Profiterol

de BakeUpArtist in Dulciuri, 24 Noi 2016 | 1956 vizualizari

 

Astăzi am adus din nou în casă gustul copilăriei, mult iubit de mine și de prieteni. Rețetă simplă, păcat să nu o facem mai des.   

 

INGREDIENTE

Aluat choux:

  • 200 ml apa
  • 125 g faina
  • 120 ml ulei
  • 4 oua
  • sare

Crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 50 g faina
  • 1 lingurita extract de vanilie

Glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri de ulei
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

Aluat choux


Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă, adăugați toată făină odată și amestecați energic cu telul.


Lăsați pe foc amestecând până se formează o peliculă subțire pe vas, proces similar ca la prepararea mămăligii. Apoi lăsați compoziția să se răcească la temperatura camerei, după care începeți să incorporați ouăle pe rând, mixând după fiecare;


Folosind un posh de patiserie cu dui rotund, formați în tavă, pe hârtia de copt, bile cu diametrul de 4-5 cm, în funcție de cât de mari doriți să fie prăjiturile; atenție, în cuptor își vor dubla, chiar tripla mărimea!


Încingeți cuptorul bine, la 200 de grade și introduceți tava pe raftul de sus și coaceți aluatul pentru 10-15 minute, până se umflă. Apoi reduceți căldura la minim, porniți ventilația sau crăpați ușa cuptorului puțin, și mai coaceți încă 15-20 de minute, până se gătește aluatul la interior.


Crema de vanilie


Într-o cratiță puneți laptele la fiert; după ce fierbe opriți focul.


Separat, mixați oule cu zahărul până obțineți o compoziție cremoasă. Adăugați făină și mixați până devine omogen, fără cocoloașe. Adăugați 2/3 din laptele fierbinte, amestecând cu telul până la omogenizare; după ce ați încorporat, puteți adăuga și restul de lapte, apoi fierbeți crema la foc mic, amestecând continuu. Adăugați vanilia și fierbeți până se îngroașă crema.


Lăsați la răcit; dacă s-au format cocoloașe, treceți crema prin sită.


Când crema s-a răcit, puteți umple choux-urile.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Zebra 1

29.11.2016, 09:31

Buna ziua si felicitari pt.un preparat reusit. Va rog sa precizati cum faceti glazura si procedeul de umplere al bilelor din aluat choux. Cu bine! Zebra.

diaconta 1

30.11.2016, 21:36

ce prezentare de exceptie.Bravo!

BakeUpArtist 1

01.12.2016, 14:01

Buna ziua. Va multumesc pentru aprecieri. Pentru umplere folosesc un posh cu dui lung si ascutit, cu care patrund in choux, ca sa isi pastreze forma frumoasa si umplu
Glazura este facuta din ciocolata amaruie topita pe baie de aburi. Dupa ce se topeste, am adaugat 2 linguri de ulei si am incorporat Se invelesc foarte frumos.
Numai bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme