Desert tort ecler- Reteta cu nr. 550

de Ina in Torturi, 24 Dec 2018 | 1141 vizualizari

 

Un tort delicios, pe care va recomand sa-l preparati indiferent de ocazie. Eu l-am preparat in vara, la aniversarea de 50 ani a sotului meu . 
 
Inspirat de pe savurosTV

 

INGREDIENTE

Baza si coji de eclere:

  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 100 ml ulei
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita cu sare
  • 15 g zahar
  • 7 oua

Crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri de ou
  • 150 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 3 ml esenta de vanilie
  • 150 g unt

Crema de lapte condensat:

  • 300 g crema de branza
  • 400 ml lapte condensat
  • 200 g iaurt gras
  • 200 g smantana
  • 10 g gelatina
  • 10 g zahar vanilat

Sos de ciocolata:

  • 75 g ciocolata neagra
  • 20 ml lapte
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort ecler- Reteta cu nr. 550:

Baza de tort si cojile de eclere.


Punem la fiert apa împreuna cu 100 g unt, uleiul, 15 g zahar si sarea.


Cand începe apa sa clocoteasca, punem toata faina deodata si amestecam energic cu un tel, pâna se desprinde aluatul de pe peretii vasului.


Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam pe rand ouale, unul câte unul, mixand dupa fiecare.


Formam baza tortului spritand aluatul circular în tava cu inel detasabil. Am folosit tava cu diametrul 22 cm pe care am tapetat-o cu hartie de copt, iar la spritare am lasat distanta intre inelele de aluat pentru a permite cresterea la copt.


Am copt in cuptorul încins la temperatura de 200°C, pentru 15 minute, apoi înca 10 minute la temperatura de 180°C.


Primele 15-20 de minute nu se deschide usa cuptorului pentru a nu se lasa ( descreste ) aluatul.


Restul aluatului se spriteaza sub forma de rozete pentru cojile de eclere.


Crema de vanilie :


Mixam galbenusurile cu 150 g zahar pâna se albesc si devin cremoase.


Adaugam amidonul si omogenizam. Turnam laptele amestecand usor sa nu se formeze cocoloase.


Transaferam amestecul într-o craticioara pe care o punem la foc mic pana ce compozitia se ingroasa, avand grija sa amestecam continuu pentru a evita lipirea de peretii vasului.


Oprim focul si adaugam esenta de vanilie si zeama de lamaie. Omogenizam si incorporam in crema fierbinte si untul taiat bucati.


Pentru a nu se forma crusta deasupra, asezam peste crema ( direct pe ea, nu doar pe buza vasului ) o folie alimentara si dam crema la frigider pentru cca. 40 de minute, pâna se raceste complet.


Cu aceasta crema de vanilie umplem cojile de eclere.


Crema cu lapte condensat:


Mai intai punem gelatina la hidratat folosind apa rece cat sa o acopere bine.


Laptele condensat se amesteca cu crema de branza, iaurtul, smantana si zaharul vanilat.


Punem gelatina hidratata 10-15 secunde la microunde, pâna devine lichida, apoi o incorporam in crema de lapte condensat.


Asamblare tort ecler:


Asezam baza de tort pe un platou si montam in jurul ei inelul tavii în care am copt-o.


Turnam peste baza jumatate din cantitatea de crema cu lapte condensat, iar peste crema asezam eclere umplute cu crema de vanilie.


Turnam restul de crema si dam tortul la rece pentru 4-5 ore, pana se intareste crema.


Indepartam inelul detasabil si asezam deasupra cremei de lapte condensat eclere cu vanilie .


Sos de ciocolata:


Topim ciocolata, adaugam 20 ml de lapte si amestecam rapid cu telul. Punem ciocolata topita într-un posh si decoram tortul.

 

TIPS-URI

1

Pentru spritat m-am ajutat de un posh cu dui cu deschiderea mare, pentru ca aluatul sa curga destul de gros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort ecler- Reteta cu nr. 550" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

dantes 1

30.12.2018, 10:39

Delicios!Felicitari!

Ina 1

30.12.2018, 15:12

Multumesc!

Gherca Daniela 1

31.12.2018, 10:53

super delicios! La cat mai multe retete!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

8600 puncte

RODIMUR

8000 puncte

Constelatialeu

7270 puncte

mirela0911

6410 puncte

gaby_gabytza

5600 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de porc cu zeama de varza
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Banana roll cake