Tort din branza de vaca

de ionix in Torturi, 20 Aug 2010 | 5184 vizualizari

 

reteta am gasit-o printre foile vechi ale agendei mele... se numeste tort dar e mai mult o prajiturica...
Mi-era lene s-o postez dar verisoara-mea m-a rugat.. adica Roxy cea momoasa :X:X

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg branza de vaca
  • 2 linguri cu smantana
  • 350 g zahar
  • 10 oua
  • 3 galbenusuri
  • zahar vanilat
  • coaja de la 2 lamai
  • 2 linguri cu unt
  • 2 linguri cu pesmet

Glazura:

  • o ciocolata rasa sau cateva linguri cu crema de ciocolata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din branza de vaca:

Branza se freaca bine cu smantana, zaharul si cu zaharul vanilat.

Cand branza devine ca o pasta se adauga ouale, unul cate unul, si se incorporeaza bine.

se adauga coaja de lamaie si un praf de sare iar apoi se amsteca bine.

Tava o ungem cu unt si o tapetam cu pesmet , tapetam si peretii tavii, iar apoi turnam compozitia de branza.

Deasupra punem galbenusurile batute cu o lingura de zahar.

Se da la cuptor, la foc mic, timp de 40-45 de min.

Cand s-a facut, cu un cutit se desprinde tortul de pe marginile vasului.

Se rastoarna din tava si deasupra se pun carlionti de ciocolata sau se unge cu crema de ciocolata.

Se poate savura atat cald cat si rece.

Merge tare bine cu un vin roze facut de bunicu.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

eu am adaugat smantana pt ca era prea uscata branza mea... nu va recomand sa puneti daca branzica este umeda.

2

de preferat ar fi sa frecati totul cu o lingura de lemn...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din branza de vaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (15)

mena29 1

22.08.2010, 00:21

Yam,Yam,bun

ionix 1

22.08.2010, 09:03

@Teo... daca-s foile vechi, nu se stie... risti si poate castigi cateva zile la spital hehe.. pupacesc

ionix 1

22.08.2010, 09:04

mersi, fetelor! @Corina... asa-i... e super simplu de facut... nu ai batai de cap cu "tortuletul" asta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ciocolata