Tort din branza de vaca

de ionix in Torturi, 20 Aug 2010 | 2676 vizualizari

 

reteta am gasit-o printre foile vechi ale agendei mele... se numeste tort dar e mai mult o prajiturica...
Mi-era lene s-o postez dar verisoara-mea m-a rugat.. adica Roxy cea momoasa :X:X

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg branza de vaca
  • 2 linguri cu smantana
  • 350 g zahar
  • 10 oua
  • 3 galbenusuri
  • zahar vanilat
  • coaja de la 2 lamai
  • 2 linguri cu unt
  • 2 linguri cu pesmet

Glazura:

  • o ciocolata rasa sau cateva linguri cu crema de ciocolata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din branza de vaca:

Branza se freaca bine cu smantana, zaharul si cu zaharul vanilat.


Cand branza devine ca o pasta se adauga ouale, unul cate unul, si se incorporeaza bine.


se adauga coaja de lamaie si un praf de sare iar apoi se amsteca bine.


Tava o ungem cu unt si o tapetam cu pesmet , tapetam si peretii tavii, iar apoi turnam compozitia de branza.


Deasupra punem galbenusurile batute cu o lingura de zahar.


Se da la cuptor, la foc mic, timp de 40-45 de min.


Cand s-a facut, cu un cutit se desprinde tortul de pe marginile vasului.


Se rastoarna din tava si deasupra se pun carlionti de ciocolata sau se unge cu crema de ciocolata.


Se poate savura atat cald cat si rece.


Merge tare bine cu un vin roze facut de bunicu.


Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

eu am adaugat smantana pt ca era prea uscata branza mea... nu va recomand sa puneti daca branzica este umeda.

2

de preferat ar fi sa frecati totul cu o lingura de lemn...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din branza de vaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mena29 1

22.08.2010, 00:21

Yam,Yam,bun

ionix 1

22.08.2010, 09:03

@Teo... daca-s foile vechi, nu se stie... risti si poate castigi cateva zile la spital hehe.. pupacesc

ionix 1

22.08.2010, 09:04

mersi, fetelor! @Corina... asa-i... e super simplu de facut... nu ai batai de cap cu "tortuletul" asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu lime si zmeura (reteta 500)