Desert tort Diplomat

de lucy2002 in Torturi, 24 Mai 2019 | 479 vizualizari

 

Am facut acest tort de Sf. Constantin si Elena pentru o persona draga mie. A fost foarte apreciat de invitati. Nu are rost sa-l mai laud si eu ;) asa ca ii urez inca o data sarbatoritei ...La multi ani, Filuta!
 

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca lichida
  • 500 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 350-400 gr piscoturi
  • 30 gr gelatina
  • 2 linguri de faina
  • un praf de sare
  • 1 esenta de vanilie
  • 1conserva de compot Cocktail
  • 3 kiwi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Diplomat:

Punem gelatina la hidratat cu apa rece 200 ml pentru 15-20 minute.


Intr-o strecuratoare punem fructele din compot la scurs.


Zaharul se amesteca cu galbenusurile, praful de sare, faina si laptele si se pune pe foc mic. Se amesteca continuu cu un tel, avand grija sa nu se prinda de cratita. Dupa ce s-a ingrosat, se trage cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand pentru a preveni pojghita. Cand inca mai este calduta, adaugam gelatina hidratata si esenta de vanilie, amestecam foarte bine pana se topeste gelatina. Lasam se se raceasca la temperatura camerei.


Mixam frisca lichida foarte bine pana devine o spuma tare. Peste frisca adaugam crema de ou rece si mixam usor pana sunt toate bine incorporate.


Pe un platou am asezat un inel detasabil dupa care am trecut la imbracara peretii inelului cu piscotrui trecute prin zeama de la compot.


Punem un rand de crema si apoi un rand de fructe din compot (dupa ce s-au scurs bine) revenim cu inca un strat de crema si restul de fructe iar la final ultimul strat de crema pe care il nivelam frumos si deasupra oranam cu kiwi si cateva fructe oprite din compot.




 

TIPS-URI

1

piscoturile se trec rapid prin zeama de la compot, nu se tin prea mult ca se inmoaie.

2

opriti fructe din compot pentru ornat

3

crema de ou trebuie sa fie calduta pentru a dizolva gelatina hidratata

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

30.05.2019, 22:45

Ce tort bun !!!

Rahela Velicu 1

03.06.2019, 13:44

oanapl 1

09.06.2019, 21:15

Ce bunatate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4287 puncte

RODIMUR

3855 puncte

Rahela Velicu

3290 puncte

mirela0911

3167 puncte

 Adi

3093 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

de Rocsi 9

ieri la 18:20

Prajitura belea....de buna

pe 14.06 la 17:32

Mozzarela sticks

pe 14.06 la 15:29

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Diplomat cu piscoturi