Tort pentru "Sfantul Valentin"

de angyb in Torturi, 15 Feb 2013 | 2351 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic drojdie pt.dulciuri
  • 1/2 colorant rosu
  • Crema:
  • 3 linguri de faina
  • 1 ou
  • 600 ml lapte
  • 1 esenta de vanilie
  • 3 linguri de zahar
  • 200 ml frisca
  • Bordura:
  • 400 g ciocolata menaj
  • 100 g unt
  • 50 ml lapte
  • Decor:
  • 200 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru "Sfantul Valentin":

Blat:


Batem spuma galbenusurile cu 2 linguri de zahar pana cand se albesc dupa care adaugam colorantul. Adaugam albusurile batute spuma cu restul de zahar si faina alba amestecata cu drojdia. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 30 de minute (pana cand trece testul cu scobitoarea)


Crema:


Amestecam faina cu un ou, esenta de vanilie si 100 ml lapte. Restul de lapte in punem la fiert dupa care adaugam amestecul de faina si lasam sa clocoteasca pana cand se ingroasa amestecand mereu. Lasam sa se raceasca dupa care adaugam frisca batuta spuma.


Taiem blatul in trei, apoi turnam jumatate din crema, adaugam al doilea blat si restul de crema dupa care acoperim cu al treilea blat.


Pentru bordura topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu untul si laptele. Taiem o fasie de folie pt.ambalat cea cu pocnitori si intindem ciocolata topita deasupra. Lasam sa se raceasca doar atat cat sa nu curga.


Ungem marginea tortului cu putina frisca batuta dupa care montam in jur bordura de ciocolata si dam la rece.


Cand ciocolata s-a intarit decoram cu frisca batuta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru "Sfantul Valentin"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

merisor 1

16.02.2013, 07:56

Imi place cum ti-a iesit banda de ciocolata!

angyb 1

16.02.2013, 09:01

ROcsi .Anna multumesc

angyb 1

16.02.2013, 09:02

Meri multumesc sa sti ca am avut un pic de emoti ca nu o sa reusesc sa o fac (banda) dar si mie tare mi-a placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Red Velvet Cake