Tort Iulia

de MIUTA in Torturi, 7 Ian 2011 | 6984 vizualizari

 

De cateva zile mi-e pofta de prajitura Milch Schnitte.Deoarece nu aveam suficient timp sa fac si blatul am inventat pana la urma un tort cu blat de vanilie si crema prajiturii pe care o pofteam.Spun blat de vanilie ca asta aveam in casa blat de tort cumparat de la magazin.In 30 de minute am facut un tort foarte bun si vi-l recomand tuturor cand sunteti in criza de timp,o sa va placa sigur.Pana atunci va invit la o portie la mine.L-am numit Iulia dupa numele nepotelei mele.

 

INGREDIENTE

  • un blat de tort vanilie
  • CREMA
  • 250 ml lapte condensat
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura de miere
  • 350 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • 2 plicuri vanilie
  • GLAZURA
  • 200 ml frisca lichida
  • 0 lingura praf de crema de ciocolata Ole
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Iulia:

Am dizolvat gelatina in 3 linguri de apa cca 2 minute.Am amestecat laptele condensat cu 50 ml lapte.Am pus inca 50 ml lapte peste gelatina.Am amestecat toate ingredientele si le-am pus sa fiarba 3 minute pe baie de aburi.Am luat de pe foc si am pus mierea si vanilia. Am dat la rece.Cand s-a racit compozitia de la laptele condensat m-am apucat sa mixez cele 350 ml frisca.Pe urma am amestecat usor cu laptele condensat.Crema mi-a iesit mai moale si m-am hotarat sa asamblez tortul intr-o tava rotunda cu pereti detasabili.Am impartit crema in doua si am umplut blaturile de tort.L-am dat la rece la frigider.Pentru ornat am folosit frisca amestecata cu crema de ciocolata Ole.

 

TIPS-URI

1

Lapte condensat se gaseste la magazinele Plus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Iulia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

kamy 1

09.01.2011, 16:42

MIUTA 1

09.01.2011, 16:52

Multumesc la toata lumea pupici apasati

ionix 1

10.01.2011, 15:16

foarte frumos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

O pizza de te lingi pe degete
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spirala cu crema ganache de ciocolata