Tort de mere

de madi_marin in Torturi, 8 Apr 2010 | 4589 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 mere
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 70 g praf de budinca de vanilie
  • 70 g faina
  • 250 ml frisca lichida
  • nuci
  • gem de capsuni
  • capsuni
  • unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Se caramelizeaza intai 200 g zahar cu cativa stropi de apa. Se unge o forma detasabila ( diametrul 26 cm) cu unt peste tot, apoi se adauga caramelul si deasupra se pun merele intregi curatate de coaja si seminte, iar in fiecare se pun cateva nuci si gem de capsuni. Se dau in cuptorul incins in prealabil pana ce se inmoaie, dar sa isi pastreze forma.


In timp ce se fac merele, se pregateste compozitia pentru blat: se mixeaza ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga praful de budinca si faina cernute impreuna si se amesteca cu o paleta de plastic sau lingura de lemn , usor de jos in sus. Se toarna peste merele coapte si se mai da iar la cuptor pana ce se coace si blatul. Se lasa sa se raceasca in forma, apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca batuta spuma tare si cu fructe dupa imaginatie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

madi_marin 1

13.05.2010, 09:53

Ela....multumesc pentru urari..... Azi nu fac nimic.....dar fac pentru duminica un tortulet de mere..asa...usor si racoritor....

ela 1

13.05.2010, 10:29

astept si eu o portie

madi_marin 1

13.05.2010, 13:18

ela.....s-a facut....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată  "SOMN UȘOR "

ieri la 16:00

Desert budinca de gris, cu gem de gutui și jeleu de portocale

de RODIMUR 5

ieri la 11:10

Placinta frageda cu branza si marar

ieri la 10:24

Foietaj cu ciuperci - de post

pe 21.03 la 19:32

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata alba si mure