TORT DE GHEATA

de liana_geicu in Torturi, 29 Noi 2009 | 6553 vizualizari

 

este un tort foarte usor de facut care nu se coace....

 

INGREDIENTE

  • 300 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 150 g nuci prajite/alune macinate
  • 2 banane, fructe din dulceata, visine din compot/visinata, stafide
  • 2 galbenusuri
  • 150 g biscuiti populari macinati
  • 3-4 linguri cacao
  • 250 g frisca
  • 150 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 plic budinca de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE GHEATA:

Se freaca untul cu zaharul pana cand se face o crema, se adauga cele 2 galbenusuri, se amesteca bine. Se oparesc cele 150 g biscuiti macinati cu 150 ml lapte fiert cu budinca de vanilie si zaharul vanilinat. Dupa ce se raceste se adauga pe treptat in crema de unt. Apoi se adauga nuca (alunele), fructe din dulceata, visine din visinata/compot, 1-2 banane taiate felioare, stafide.


Se tapeteaza o tava sau o craticioara cu celofan, se toarna 1/2 din compozitie. In compozitia ramasa se adauga cacao, se pune peste prima parte si se da la rece. A doua zi se rastoarna pe platou si se orneaza cu frisca.

 

TIPS-URI

1

Optional se poate rade si ciocolata deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE GHEATA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

liana_geicu 1

06.12.2009, 22:29

Se face foarte repede, ionix si e bine ca nici nu se coace

elena1988 1

06.03.2011, 14:45

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 09:10

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello