TORT DE GHEATA

de liana_geicu in Torturi, 29 Noi 2009 | 9352 vizualizari

 

este un tort foarte usor de facut care nu se coace....

 

INGREDIENTE

  • 300 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 150 g nuci prajite/alune macinate
  • 2 banane, fructe din dulceata, visine din compot/visinata, stafide
  • 2 galbenusuri
  • 150 g biscuiti populari macinati
  • 3-4 linguri cacao
  • 250 g frisca
  • 150 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 plic budinca de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE GHEATA:

Se freaca untul cu zaharul pana cand se face o crema, se adauga cele 2 galbenusuri, se amesteca bine. Se oparesc cele 150 g biscuiti macinati cu 150 ml lapte fiert cu budinca de vanilie si zaharul vanilinat. Dupa ce se raceste se adauga pe treptat in crema de unt. Apoi se adauga nuca (alunele), fructe din dulceata, visine din visinata/compot, 1-2 banane taiate felioare, stafide.

Se tapeteaza o tava sau o craticioara cu celofan, se toarna 1/2 din compozitie. In compozitia ramasa se adauga cacao, se pune peste prima parte si se da la rece. A doua zi se rastoarna pe platou si se orneaza cu frisca.

TIPS-URI

1

Optional se poate rade si ciocolata deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE GHEATA" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe si ciocolata