Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti

de Gherca Daniela in Dulciuri, 18 Sep 2014 | 32436 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • sare
  • 1 ou
  • o ceasca mai mare de apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • putina sare
  • 1 ou (puteti pune si doua)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2-3 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti:

Punem int-un bol faina cu putina sare, oul si apa putin cate putin pana facem un aluat cat sa nu se mai lipeasca de maini.

Pentru umplutura amestecam branza cu putina sare, zaharul, vanilia si ouale pana obtinem o compozitie ca de pasta.

Intindem aluatul pe masa de lucru pana obtinem o foaie nu prea subtire, pe care o taiem in patrate, iar in aceste patratele punem cate o lingura de umplutura si unim. La capete presam putin cu furculita pentru a nu se desface.

Intr-o oala mai mare punem apa la fiert cu sare, iar cand a inceput sa fiarba punem chirostele sau coltunasele in apa clocotita si lasam sa fiarba cca. 15 min. Intre timp mai miscam oala pentru a nu se prinde de fund. Ele sunt gata cand se ridica deasupra oalei.

Le scoatem intr-un vas si le presaram cu zahar vanilat sau zahar simplu. 

 

TIPS-URI

1

Daca incep sa se desfaca inainte de a le pune in apa, presarati putina faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Gherca Daniela 1

19.09.2014, 13:56

Multumesc! si noua ne facea bunica cand eram micute, foarte bune

gabrielasfechis 1

20.09.2014, 17:39

gata am facut azi ...bunatate exact cum le facea bunica

Gherca Daniela 1

20.09.2014, 20:22

Ma bucur mult ca iti plac!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu branza