Compot de pere cu sirop de menta

de Rocsi in Sirop / Compot, 15 Oct 2010 | 1829 vizualizari

 

Este foarte bun...am zis ca daca tot am primit niste pere,si erau putin cam tari sa fac un compot...cupa in care am pus este de la ionix...mi-a facut in vara cadou un set de cupe..multumesc ...

 

INGREDIENTE

  • 9-8 pere
  • 3-4 linguri zahar
  • 3 linguri sirop de menta
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de pere cu sirop de menta:

Perele le spalam si le curatam de coaja.

le taiem felii lunguiete.

intr-o oala asezam perele taiate apoi umplem cu apa(mie imi place mai zemos compotul).

punem pe foc la fiert.

dupa 10 min de fiert punem zaharul,zaharul vanilat si cateva bucatele de coaja de portocala.

mai lasam sa fiarba iar 10 min si turnam si siropul de menta.

mai lasam compotul pe foc cateva min, maxim10 min, si stingem aragazul.

scoatem bucatile de coaja de portocala.

lasati sa se racoreasca putin apoi serviti.

 

RETETA IN IMAGINI

Compot de pere cu sirop de menta-0
Compot de pere cu sirop de menta-1
Compot de pere cu sirop de menta-2
Compot de pere cu sirop de menta-3

COMENTARII (13)

Rocsi 1

17.10.2010, 14:46

mersi corina
da ionela am folosit cupele de la tine..imi plac mult fantanita mi-a adus-o fratemiu cu nevasta de la Cacica...
multumesc martiac...vad k ti-au placut retetele mele si ma bucur mult de tot

kamy 1

17.10.2010, 19:50

bun rece rece....

Rocsi 1

18.10.2010, 11:20

e bun rece kamy..dar pe frigul asta e bun mai caldut

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20