Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)

de marieta in Prajituri, 18 Dec 2011 | 3459 vizualizari

 

bune si astea zic eu!!

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 250g faina,
  • 125g,unt,
  • 60 g zahar,
  • 1 ou,
  • putina sare,
  • coaja de lamaie.

pentru umplutura:

  • 50 g curmale,
  • 50 g caise uscate,
  • 50 g smochine uscate,
  • 1 ou plus 1 albus,
  • 50 g zahar,
  • nuci sau migdale macinate pana iese un aluat tare.
  • un galbenus pt uns deasupra.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen):

din ingredientele pentru aluat se framanta un aluat care se lasa o ora la odihna.

pentru umplutura se taie fructele marunt,si se amesteca cu celelalte ingrediente plus nuci sau migdale macinate pana iese o compozitie tare.

se intind foi din aluat care se taie in romburi cu rotita cu zimti,se pune cate o lingurita de umplutura se unge aluatul pe margini cu galbenus si se lipesc la mijloc.

se coc la foc potrivit.

se pudreaza cu zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)-0
Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)-1
Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)-2
Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)-3
Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)-4
Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)-5
Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)-6
Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)-7
Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)-8
Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)-9
Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)-10
Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)-11

COMENTARII (16)

Bunica 1

17.08.2012, 08:49

La multi ani!

Rocsi 1

17.08.2012, 10:38

La multi ani!

marieta 1

24.08.2012, 01:57

multumesc pentru urari si scuzati pentru intarziere!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41