Cornuri cu alune de padure si nuca

de babi5 in Prajituri, 19 Noi 2014 | 1059 vizualizari

 

Azi am facut dintr-un kg faina cornulete de aperitiv reteta am scris-o cu ceva vreme in urma si dintr-un kg de faina aceste delicioase cornuri, m-am inspirat din reteta Deliei de galuste am respectat in mare parte ingredientele, doar ca eu am dublat cantitatea si am schimbat umplutura si la ulei am ramas doar la 100 ml.Si vreau sa spun ca sunt o bunatate si am pus trei sfert din cantitate alune de padure.Multumesc Delia draga

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina de calitate superioara
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingura razatura de lamie
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 300 ml lapte
  • 1 iaurt(140 ml)0% grasime
  • 100 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 oua
  • 300 gr. zahar
  • 250 gr alune de padure
  • 100 gr.nuca
Portii: 48
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu alune de padure si nuca:

Faina cernuta se pune intr-un castron , se face o adincitura in ea se pune 1 lingura de zahar , sarea si 100 ml lapte caldut.

Dizolvam drojdia, facem o maia si lasam sa creasca 10 min.Apoi adaugam galbenusurile de ou , 100 gr zahar,  iaurtul si  inca 100 ml lapte caldut, punem si razatura de lamie si incepem sa framintam bine.

Catre finalul framintatului adaugam si uleiul caldut, il adaugam treptat, si framintam pina mina ramine curata( fara aluat pe ea).

Acoperim cu un servet de bucatarie si lasam la crescut intr-un loc cald si ferit de curent. Intre timp macinam alunele si nuca, lasam deoparte 5 linguri de nuca si alune macinate si amestecam cu trei linguri de zahar( prin acest amestec vin trecute cornurile).

Restul de alune si nuca amestecam cu zaharul ramas, zaharul vanilat si laptele ramas fierbinte, amestecam  bine si lasam la o parte.

Cind aluatul a crescut  bine rupem cite o bucata de marimea unei mingi mici framintam un picut, si intindem  aluatul sub forma de cerc, apoi impartim cercul in patru obtinind patru triunghiuri.

Fiecare triunghi impartit in trei sau patru( urmariti imaginile)la baza fiecarui triunghi se pune cite o lingurita plina de umplutura  apoi rulam catre virf.

Repetam operatiunea pina terminam  aluatul.Apoi fiecare cornulet il trecem prin amestecul de nuca si alune macinate cu zahar  si le asezam intr-o tava tapetata cu hirtie de copt.

Lasam 10 minute sa mai creasca apoi introducem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 35- 40 min.Cind sunt rumenite bine le scoatem, se pot servi si calde si reci.Am obtinut din compzitia folosita produs  finit 2  tavi si jumatte de 45/40 cm .

Am scris-o cu mare drag pentru doritori sa va fie de folos.

 

TIPS-URI

1

Un desert bun la cafea, ceai, lapte dar si ca atare

2

Minunat pentru copilasi la pachetelul de la scoala  si gradinita

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornuri cu alune de padure si nuca 352784
retete culinare - Cornuri cu alune de padure si nuca 352785
retete culinare - Cornuri cu alune de padure si nuca 352786
retete culinare - Cornuri cu alune de padure si nuca 352787
retete culinare - Cornuri cu alune de padure si nuca 352788
retete culinare - Cornuri cu alune de padure si nuca 352789
retete culinare - Cornuri cu alune de padure si nuca 352790
retete culinare - Cornuri cu alune de padure si nuca 352791
retete culinare - Cornuri cu alune de padure si nuca 352792
retete culinare - Cornuri cu alune de padure si nuca 352793
retete culinare - Cornuri cu alune de padure si nuca 352794
retete culinare - Cornuri cu alune de padure si nuca 352795
retete culinare - Cornuri cu alune de padure si nuca 352796
retete culinare - Cornuri cu alune de padure si nuca 352797
retete culinare - Cornuri cu alune de padure si nuca 352798

COMENTARII (14)

babi5 1

20.11.2014, 08:35

Rocsi,Mokuska, MotanLaOaleintradevar sunt delicioaseadica au fost : multumesc mult

babi5 1

20.11.2014, 08:35

Rocsi,Mokuska, MotanLaOaleintradevar sunt delicioaseadica au fost : multumesc mult

babi5 1

20.11.2014, 08:39

Claudia_O,gabi_gabitza, reisnaor_2006,mirela0911,Bunica, Adele, muktumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: