Cremă de zahăr ars cu mere şi scorţişoară – Multicooker

de madi_marin in Prajituri, 26 Noi 2013 | 1874 vizualizari

 

Desert delicios şi aromat în ton cu vremea de afară!

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 800 ml lapte dulce
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 1/2 linguriţă praf de scorţişoară
  • 5 linguri pentru zahărul caramel

Mere caramel:

  • 4 mere
  • 4 linguri cu zahăr
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremă de zahăr ars cu mere şi scorţişoară – Multicooker:

Se caramelizează la foc mic cele 4 linguri de zahăr, apoi se toarnă într-un vas de cuptor. Merele se curăţă de coaja, se spală, se ususcă şi se taie feliuţe. Se toarnă peste caramel, apoi se da vasul la cuptor la foc iute, ca să se înmoaie şi să se caramelizeze (cam 15 minute).

Între timp se caramelizează cele 5 linguri de zahăr, care apoi se toarnă în cuva aparatului.

Ouăle se bat cu zahărul cu un tel, apoi se adaugă esenţa, praful de scorţişoară şi laptele. Se omogenizează compoziţia.

Când merele sunt gata, se lasă puţin la răcit, apoi se toarnă în compoziţia de ouă şi lapte şi se amestecă bine.

Se toarnă totul în vasul aparatului peste caramel, se setează aparatul pe programul BAKE la temperatura de 180 grade.

În 20 – 25 de minute desertul este gata.

Se lasă la răcit.

Se poate servi ca atare, cu cremă sau frişcă.

Poftă bună!

 

COMENTARII (17)

laura_n 1

27.11.2013, 14:51

senzational! Madi, imi plac la nebunie preparatele tale si prezentarile. au amprenta ta

madi_marin 1

28.11.2013, 20:38

dragele mele, va multumesc!

Panacris 1

29.11.2013, 09:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55