Cus-cus cu legume la gratar

de _Alina_ in Paste, 2 Mai 2014 | 1211 vizualizari

 

Dragilor nu stiu daca v-am mai povestit, dar sunt fan paste. Imi plac pastele de orice fel,
numai paste sa fie!

 

INGREDIENTE

  • 1 l apa fierbinte
  • 400 g cus-cus
  • 3 cepe mici (150 g curatate)
  • 1 morcov (100 g)
  • 1 foaie de dafin
  • 140 g piure de rosii (din conserva)
  • 2 lg ulei de masline presat la rece
  • 1 ramurica busuioc
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 lgt oregano
  • sare
  • piper
  • Garnitura:
  • 1 kg dovlecei
  • 500 g sfecla rosie
  • 3 lg ulei de masline presat la rece
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus-cus cu legume la gratar:

1. Taie ceapa si morcovul cubulete si pune-le impreuna cu busuiocul, dafinul si sarea  in apa fierbinte. Lasa-le la fiert pentru 3-4 minute.

2.  Adauga cuscusul in apa si lasa sa fiarba 6 minute scurge apoi surplusul de apa si lasa sa ramana doar cat sa ajunga la nivelul cuscusului .

3. Toarna peste cus cus piureul de tomate si piperul, amesteca si mai lasa la fiert 2 minute.

4. Opreste focul, pune uleiul de masline si amesteca.

5. Curata dovleceii si sfecla rosie si taie-le in felii. Pune-le separat in 2 vase, pune 2 lg ulei peste dovlecei + putina sare si amesteca-i. Procedeaza la fel cu sfecla apoi pune-le pe un grill incins.

Serveste cu cus-cus!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cus-cus cu legume la gratar 315534
retete culinare - Cus-cus cu legume la gratar 315535
retete culinare - Cus-cus cu legume la gratar 315536
retete culinare - Cus-cus cu legume la gratar 315537
retete culinare - Cus-cus cu legume la gratar 315538
retete culinare - Cus-cus cu legume la gratar 315539
retete culinare - Cus-cus cu legume la gratar 315540

COMENTARII (20)

Constelatialeu 1

02.05.2014, 17:58

Xandrinne 1

03.05.2014, 08:47

MIUTA 1

03.05.2014, 19:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L