Desert crema de lapte orientala / Mhallabiye (Siria)

de Catalina L in Dulciuri, 17 Apr 2018 | 3037 vizualizari

 


Astazi in Siria este zi de sarbatoare nationala. La 17 aprilie 1946, odată cu retragerea trupelor franceze de pe teritoriul țării, a fost dobândită independența.
Astazi au trecut deja 7 ani de la declanşarea conflictului din Siria.
Pe 15 martie 2011, în urma «Primăverii arabe», o serie de mişcări de protest, paşnice, au loc la Damasc şi în provincia siriană. Regimul preşedintelui Bachar al-Assad reprimă cu violenţă manifestaţiile şi denunţă «o rebeliune armată a grupurilor salafiste». Este începutul războiului civil din Siria care, 7 ani mai târziu, s-a soldat déjà cu 350.000 de morţi, sute de mii de răniţi şi milioane de persoane deplasate sau refugiate.
In acest razboi devastator, civilii sunt cei care au platit cel mai greu tribut. Printre victimele razboiului figureaza 106.390 de civili dintre care 19.811 copii, potrivit ONG-ul Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO),. (https://www.rfi.ro/)
Mhallabiyé [المهلبية] este un desert familial de casa foarte popular in Siria. Este simplu, rapid  si practic de facut pentru familiile sarace si numeroase.  Am gasit reteta pe un site sirian Paris-Alep (cuisine syrienne).
Intr-adevar un desert simplu si  fara pretentii care seamana foarte mult cu un desert din Paraguay - Crema de lapte - Paraguay (Crema de leche y maizena).
Lumea este "mica" iar retetele si bucataria sunt universale.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/crema-de-lapte-orientala-mhallabiye.html

 

INGREDIENTE

  • 750 ml de lapte de casa sau bio
  • 60 g de zahar
  • 100 ml de smantana lichida
  • 3 linguri pline de faina de orez (sau 3 linguri de amidon de porumb maïzena)
  • 2 linguri de apa de trandafiri
  • fructe uscate : fistic, nuci, migdale, fructe de padure Goji ...
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema de lapte orientala / Mhallabiye (Siria):

Prajiti usor intr-o tigaie fisticul, nucile si migdalele. Puneti deoparte.

Puneti la fiert 500 ml de lapte cu smantana lichida.

Diluati faina de orez in laptele ramas.

Adaugati-o in laptele fierbine si amestecati.

Puneti zaharul si fierbeti la foc mic amestecand in continuu pana cand crema se ingroasa.

Luati de pe foc si adaugati apa de trandafiri.

Traditia siriana este de o lasa sa se prinda un pic pe fundul oalei.

Daca o faceti asa nu va trebuie apa de trandafiri, gustul de ars este suficient si foarte apreciat in Siria. Atentie totusi nu trebuie sa fie arsa tare .

Puneti crema in verine si lasati-o sa se raceasca.

Decorati cu fructe uscate cand este complet racita si dati-o la rece.

Serviti rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de lapte orientala / Mhallabiye (Siria)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Krapfen cu crema pasticcera