Desert semilune cu ciocolata, alune si cafea

de Ancutsa in Prajituri, 21 Apr 2017 | 2405 vizualizari

 

Prajiturele pufoase cu ciocolata, alune nesarate, cafea si diverse mirodenii.
Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 5 linguri faina
  • 150 ml ulei
  • un varf lingurita sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • ciocolata (cu lapte, neagra sau orice va place)
  • 1/2 lingurita cafea
  • 1/2 lingurita ness
  • alune nesarate
  • rahat de trandafiri
  • stafide
  • nuca rumenita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert semilune cu ciocolata, alune si cafea:

 

Se spumeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat, apoi si galbenusurile si uleiul, amestecand bine cu mixerul. Se adauga faina si praful de copt, amestecand usor cu o spatula. Se obtine un aluat moale si pufos.

 Jumatate de compozitie se amesteca separat cu putina cacao, cafea si ness si se toarna intr-o tava patrata, pregatita inainte cu hartie de copt. Se pastreaza deoparte putina compozitie cu cacao, pentru decor.

Se presara alune nesarate tocate marunt cu cutitul, stafide, rahat, coaja de portocala, ciocolata preferata, eu am avut 3 feluri de ciocolata: cu lapte, neagra si cu aroma de trufe.

Se toarna si compozitia alba, niveland cu grija cu o spatula, se toarna si restul de compozitie cu cacao sub forma de dungi drepte, apoi se trage cu scobitoarea, pentru a crea acel model. Se presara zahar si putina nuca rumenita la cuptor si macinata.

 Se coace la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, aproximativ 25 minute sau pana se rumeneste (fiind in tava intinsa, se coace mai repede).

 Cand este gata, se lasa la racit, apoi se decupeaza prajitura in forma de semilune si se pudreaza cu zahar.

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/04/semilune-cu-ciocolata-alune-si-cafea.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert semilune cu ciocolata, alune si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu dulceata de cirese amare, ciocolata si nuci