Dovlecei umpluti

de ralu_ca in Mancaruri cu carne, 24 Iun 2013 | 2805 vizualizari

 

pentru ca este sezonul dovleceilor...

 

INGREDIENTE

  • 3-4 dovlecei medii
  • carne tocata ( porc am folosit eu )
  • 1 castronel mic orez ( fiecare cat doreste )
  • 5-6 cepe
  • sare, piper
  • delikat
  • bulion
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura untura de casa
  • un borcan rosii in suc propriu
  • 3-4 rosii medii
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Dovleceii se spala bine, se taie in 2 sau 3 bucati ( depinde cat de lungi sunt ) se scobesc in interior.

Carnea se amesteca cu orezul, sare, piper, delikat, ceapa taiata marunt si bulion ( la fel depinde de fiecare cat de "colorati" doriti sa fie ).

Intr-o oala mare in diametru am pus o lingura untura de casa asezat dovleceii pe care i-am umplut cu compozitia formata, iar in capat am taiat cate o felie de rosie, de preferat capetele, punand capac la dovlecei.

Am turnat rosiile din borcan, am umplut oala cu apa, atat cat sa acopere dovleceii, faina am dizolvat-o in putina apa, am turnat-o in oala si i-am lasat la foc mic approx 1 ora.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se servesc cu patrunjel tocat si smantana

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dovlecei umpluti 239225
retete culinare - Dovlecei umpluti 239226
retete culinare - Dovlecei umpluti 239227
retete culinare - Dovlecei umpluti 239228
retete culinare - Dovlecei umpluti 239229
retete culinare - Dovlecei umpluti 239230
retete culinare - Dovlecei umpluti 239231
retete culinare - Dovlecei umpluti 239232
retete culinare - Dovlecei umpluti 239233
retete culinare - Dovlecei umpluti 239234

COMENTARII (15)

CookieMonster 1

24.06.2013, 17:13

maine poate fac si eu

iri_iri 1

24.06.2013, 18:14

mmmmmm,daca nu ma insel a ajuns mirosul si la mine

Rocsi 1

24.06.2013, 20:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55