Drob de pui (interviu exclusiv cu bucataras Oana)

de Catalin in Ficat, 20 Apr 2009 | 35138 vizualizari

 

Doamnelor si domnilor, bine ati venit la emisiunea "As hali un drob, da' n-am". Stam de vorba cu bucataras Oana, careia in onlineul culinar mondial i se mai spune si "The One". Toata lumea e gata? Ok, nu mai misca nimeni! 3, 2, 1, motor!

 

INGREDIENTE

  • un kilogram de ficatei de pui
  • un kilogram de pipote si inimi de pui
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 3 legaturi de usturoi verde
  • 3 legaturi de marar
  • 3 legaturi de patrunjel
  • 10 oua foi de dafin,
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de pui (interviu exclusiv cu bucataras Oana):

- Oana, spune-ne ce se intampla in bucataria ta.
- Intrebarea e legata de ceea ce ai zis mai devreme, de motor adica?

- Nu, nu. Suntem in post, sa vorbim despre retete. Despre retete culinare, ca sa fie clar. O lume intreaga e cu ochii pe noi, asteapta minunata reteta de drob de pui. Cel mai important ingredient e sa ai un sot de 5 stele, asta e tot ce stim deocamdata. De ce ar mai fi nevoie?
- De un kilogram de ficatei de pui, un kilogram de pipote si inimi de pui, 3 legaturi de ceapa verde, 3 legaturi de usturoi verde, 3 legaturi de marar, 3 legaturi de patrunjel, 10 oua, foi de dafin, sare, piper.

- Next, please.
- Se spala ficateii si se pun la fiert, cu sare, piper si foi de dafin. Separat, la fel se procedeaza si cu inimile si pipotele, care se fierb impreuna, intr-o oala separata de ficatei.

- Aa, da, p-asta am mai auzit-o pe la "Din dragoste". Zicea unu' de iubita lui: "Mai intai mi-a incalzit inima, dupa aia mi-a mancat ficatii".
- Sssst. Sa ne concentram pe reteta. Deci, se curata si se spala toata verdeata, ceapa si usturoiul se toaca rondele fine si se amesteca apoi cu mararul si cu patrunjelul tocate.

- Mai e mult?
- Ai putintica rabdare, dom'le. La meciuri stai lipit de TV doua ore, nemiscat, si-acu' te plictisesti dupa nici 5 minute? Asa ... Dupa ce organele s-au fiert, se scot din zeama si se lasa la racit, apoi se toaca cu cutitul marunt, marunt. Ouale se bat cu mixerul, pana devin spumoase, si se adauga peste verdeata si organele tocate. Se amesteca apoi cu mana bine de tot, se condimenteaza cu sare si piper.

- Ma duc sa fumez o tigara.
- Stai, ca mai e un pic! Se pregatesc doua forme de cozonac, tapetate cu hartie de copt, care sunt apoi umplute cu compozitia rezultata mai devreme.

- Detalii, detalii. Cand de gata de infulecat?
- Se baga la cuptor o jumatate de ora, la foc mediu, apoi se lasa sa se raceasca in forma. Apoi, poate fi devorat.

- Doamnelor si domnilor, mi-a parut bine sa va cunosc, dar si mai bine imi pare ca e gata drobul de pui. 
- Dragostea pentru voi trece prin burta, asa ca fug sa dau gata o tava cu drob. Paste fericit!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Drob de pui (interviu exclusiv cu bucataras Oana) 948
retete culinare - Drob de pui (interviu exclusiv cu bucataras Oana) 949
retete culinare - Drob de pui (interviu exclusiv cu bucataras Oana) 950
retete culinare - Drob de pui (interviu exclusiv cu bucataras Oana) 951
retete culinare - Drob de pui (interviu exclusiv cu bucataras Oana) 952
retete culinare - Drob de pui (interviu exclusiv cu bucataras Oana) 954
retete culinare - Drob de pui (interviu exclusiv cu bucataras Oana) 955
retete culinare - Drob de pui (interviu exclusiv cu bucataras Oana) 956
retete culinare - Drob de pui (interviu exclusiv cu bucataras Oana) 957

COMENTARII (75)

claudiaO 1

16.04.2014, 16:42

Oana , arata super! tot asa vreau si eu sa il fac, cu deosebirea ca in loc de pipite si inimi voi pune vreo 3 pulpite de pui tocate tot asa marunt

Constelatialeu 1

16.04.2014, 16:43

MotanLaOale 1

16.04.2014, 16:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21