Dulceață de nuci verzi - varianta albă

de elucubratiiculinare in Dulceata / Gem, 19 Iun 2012 | 4361 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 60-65 nuci verzi,
  • 1 kg zahăr,
  • 3 căni apă,
  • esență vanilie,
  • zeama de la o lămâie,
  • sare de lămâie.
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de nuci verzi - varianta albă:

Se aleg nuci mari, frumoase, înainte să prindă coajă. Se curăță de coaja verde  și se spală în câteva ape reci.

Se pun la fiert. Se lasă la fiert pentru aproximativ 10 minute, apoi se scot și se pun la fiert în altă apă. Se repetă operația de vreo 5-6 ori, până se inmoaie bine nucile. Se spală în mai multe ape reci și se pun la scurs într-o sită.

Se face un sirop nu prea legat din 3 căni cu apă și 1 kg zahăr în care se pun nucile.Se lasă să fiarbă la foc iute până se leagă siropul.Se adaugă zeama de la o lămâie, sarea de lămâie și zahărul vanilat.Se lasă să mai dea câteva clocote și se oprește focul.Se lasă să se răcească și se pune la borcane. Pentru o bună etanșare a borcanelor le fierbem în bain-marie.  

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de nuci verzi - varianta albă" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de nuci